Grina Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder grina, varianter, uttal och böjningar av grina

Grina synonym, annat ord för grina, vad betyder grina, förklaring, uttal och böjningar av grina.

Synonymer till grina

Vad betyder och hur uttalas grina

Grina uttalas grina och är ett verb -de   gråta   skratta, le; grina som en solvarg  grimasera; grina illa.

Ordformer av grina

Aktiv

grina
infinitiv
grinar
presens
grinade
preteritum
grinat
supinum
grinande
presens particip
grina
imperativ

Passiv

grinas
infinitiv
grinas
presens
grinades
preteritum
grinats
supinum

Grina är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Andra språk

Grina på Engelska

  • grin, guffaw - guffaw at sth.
  • cry, whine - whine about sth.

Hur används ordet grina

  1. I början på 1930-talet blev det hårdare tiden för de som skulle försörja sig på skogsarbete. Priserna pressades nedåt för både huggare och körare i den mån det fanns något arbete. Många bönder som hitintills lyckades behålla sina gårdar kunde nu inte längre klara räntor och skatter. Gårdarna såldes till skogsbolagen mot löfte att få bo kvar som arrendatorer med företrädesrätt till det arbete som kunde yppa sig i bolagsskogarna. De självägande böndernas antal minskade ytterligare och bolagens makt över skogsbygdens folk ökade i samma grad. Rena nöden grinade i de gistna gårdarna. (källa)
  2. betydelse av grina – 'skratta' eller 'gråta'. (källa)
  3. "Vi får inget gratis"Betyder: Det grinar emot oss och det känns jobbigt. (källa)
  4. Inom arkitekturen är maskaron ett reliefornament i form av ett stiliserat grinande ansikte som flyter samman med en omgivande ornamentering. (källa)
  5. Hermans rum på kasernen. Lisa har inte gett upp hoppet om Hermans kärlek och ber honom i ett brev om ett möte. Grevinnans vålnad uppenbarar sig för Herman. Han får veta hemligheten med de tre korten, men utan att riktigt begripa. Han hör endast namnen på korten - trea, sjua och ess - men inte kravet om att han måste göra Lisa lycklig. Lisa väntar på Herman vid Nevas strand. Under ett kort ögonblick uppväcks Hermans bättre jag, sedan övermannas han åter av spelmanin. Lisa kastar sig i floden och dör. Innan hon dog slog Lisa upp förlovningen med furst Jeletskij och denne söker nu sin lycka vid spelbordet. Adelsmännen försöker genom att spela skapa ett lustfyllt ögonblick i deras annars så meningslösa liv. Även Herman bekänner sig nu till detta sätt att leva. Han satsar först på tre, sedan på sju och vinner stora summor. Ingen vågar längre sätta emot honom, endast furst Jeletskij blir hans motspelare i det sista partiet. Herman satsar på ess, men vänder upp spader dam, och från kortet grinar den gamla grevinnans ansikte mot honom. Han förlorar förståndet och tar livet av sig. I Lisas kärlek fanns den mening med hans liv som aldrig uppfylldes. (källa)
  6. Jean-Michel Basquiat fick aldrig det erkännande han förtjänade under sin livstid då han fortfarande inte var helt jämställd med sina vita konstnärsvänner. Han tjänade aldrig lika mycket som dessa även om han var den mest produktiva av dem alla. Han fick stämpeln att vara en svart getto-konstnär snarare än bara konstnär. Det var först efter sin död som priset på hans tavlor sköt i höjden, tavlor gick från att kosta 5000 dollar till miljonbelopp. Basquiat klagade dock aldrig muntligt på denna rasdiskriminering utan använde sig av konsten mot detta. En tavla som han målade som senare ställdes ut hette till exempel "Five thousand dollars" och bestod av två bruna färger på duk med texten: "Five thousand dollars 5000$" i vitt skrivet i Basquiats karakteristiska barnsliga stil. Tavlan var i själva verket bara en stor prislapp - det fanns ingen "djup mening" med tavlan utom det syftet att tjäna pengar. I flera av Basquiats tavlor framställs mörkhyade figurer med uppsträckta armar och hemska ansiktsuttryck såsom stora vita ögon med grinande munnar. Dessa figurer speglar Basquiats kritik gentemot behandlingen av afro-amerikanska människor. Basquiat hyllar också dessa figurer genom att väldigt ofta använda sig av glorior placerade ovanför figurernas huvuden. Basquiat var inte sen att hylla sina hjältar med hjälp av sina konstverk. Med tavlan: "Untitled (sugar ray robinson)" möts betraktaren av en helt svart tavla med endast namnet: "SUGAR RAY ROBINSON" i vitt och en dödskalle med en krona över också i vitt. I denna tavla finns all tänkbar frustration gentemot det dominerande vita samhället och med hjälp av kronan så hyllar Basquiat boxaren Sugar Ray Robinson, som arrogant stod emot detta samhälle. Personer som Sugar Ray, Charlie Parker, Joe Louis, Miles Davis och Jesse Owens var Basquiats hjältar och martyrer och återkommer konstant i Basquiats verk. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.