Grundidé Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder grundidé, varianter, uttal och böjningar av grundidé

Grundidé synonym, annat ord för grundidé, vad betyder grundidé, förklaring, uttal och böjningar av grundidé.

Vad betyder och hur uttalas grundidé

Grundidé uttalas grund|idé och är ett substantiv.

Ordformer av grundidé

Singular

grundidé
obestämd grundform
grundidés
obestämd genitiv
grundidén
bestämd grundform
grundidéns
bestämd genitiv

Plural

grundidéer
obestämd grundform
grundidéers
obestämd genitiv
grundidéerna
bestämd grundform
grundidéernas
bestämd genitiv

Grundidé är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Grundidé på Engelska

  • basic idea

Hur används ordet grundidé

  1. Filmproduktion är den kreativa och hantverksmässiga processen med att framställa spel- eller animerad film, från det att grundidén alstras till att filmen är färdig för visning. Professionell filmproduktion har funnits sedan filmmediet uppfanns och är numera en mångmiljonindustri vars center ligger i Hollywood och Bollywood, där filmstudios anställer flera yrkesgrupper, inklusive manusförfattare, producenter, regissörer, filmfotografer, ljudtekniker, skådespelare, klippare, filmmusikkompositörer och distributörer, för att samarbeta kring filmprojekt. Produktion av amatör- och independentfilm innebär oftare lägre budget och därför att samma personer har flera yrkesroller. (källa)
  2. Erik Johansson (Vasa), far till Gustav Vasa skrev en bok om hur man skulle sköta sin gård. Dessa grundidéer användes senare av Gustav Vasa, som strävade efter att effektivisera och centralisera, inte bara några gårdar utan hela svenska riket. Gustav Vasa skrev även personliga brev till bönder om hur de praktiskt skulle gå till väga på sina gårdar. (källa)
  3. Det finns även andra skolor, som utvecklar logik enligt andra grundidéer och som skiljer sig från den förhärskande klassiska logiken, exempelvis flervärd logik, suddig logik (fuzzy logic), parakonsistent logik och intuitionistisk logik. (källa)
  4. Nyrealismen utgjorde delvis en reaktion mot funktionalismen med dess radikala formspråk. De platta taken ersattes med flacka sadeltak och de vitputsade fasaderna ersattes ofta med tegel. Under 1950-talet blev det också allt vanligare med mönstermurningar och originella fönsterformer. Andra funktionalistiska grundidéer, som de öppna kvarteren och närheten till grönområden, levde däremot vidare i den nyrealistiska arkitekturen. (källa)
  5. Atterboms beröm väckte kritik av den unge Carl August Hagberg, som i en anonym artikelserie i Uppsala-tidningen Correspondenten gick till angrepp mot Almqvists grundidéer. (källa)
  6. "Språket är nyckeln till allt" Krönika av Henry R Leo i Trelleborgs Allehanda 2004-11-26 som ifrågasätter hemspråksundervisningens grundidé. (källa)
  7. Försäljningspris bestäms genom vad som efterfrågas och konkurrensen från andra produkter och företag. En produkt kan bli introducerad inom en specifik prisklass men kan därefter ändras beroende på hur behov och efterfrågan ser ut för produkten. Butiker och företag kan ha som grundidé att vara ett lågprisalternativ på marknaden med produkter som har lågt pris (Lidl, Willys, Dollar Store, Ikea) Det handlar bland annat om hur utbud och efterfrågan på produkten ser ut, kvalitet på produkten, kvantitet och hur lång tid företaget har lagt ner på att ta fram produkten för att produkten ska hamna inom rätt prisklass. – Se:Prisanpassningsstrategier. Marknadsprissättning. (källa)
  8. Åke Janzon skrev i Svenska Dagbladet: "Kenne Fants filmatisering är bättre än hans manuskript. Han har lärt av Ingmar Bergman och spelar ut sina skådespelares ansikten i närbilder, han gör snabba, lätt mystifierande förkortningar i scenväxlingarna, han är inte någon amatör." Janzon skrev vidare: "Han är inte heller någon humorist eller någon frodig berättare. Han är järnhårt bunden vid sin grundidé och vid ångesten inför det framtidssamhälle han fruktar skall komma, och han har inte gett sig mycken tid att komplicera sitt tema eller relationerna mellan sina gestalter. Det är styrkan och svagheten i hans film." I Expressen skrev Jonas Sima: "Det originella ändå med Monismanien är att filmen så oförtäckt talar för det konservativa alternativet, vilket onekligen är modigt gjort -- för att inte säga dumdristigt. Fant har inte filmat på fjorton år. Ringrosten märks, dessvärre. 1984 och Fahrenheit 451, filmer i samma genre men av annan klass, drabbar mycket hårdare.". (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.