Guldstekel Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder guldstekel, varianter, uttal och böjningar av guldstekel

Guldstekel synonym, annat ord för guldstekel, vad betyder guldstekel, förklaring, uttal och böjningar av guldstekel.

Vad betyder och hur uttalas guldstekel

Guldstekel uttalas guld|stekel och är ett substantiv.

Ordformer av guldstekel

Singular

guldstekel
obestämd grundform
guldstekels
obestämd genitiv
guldstekeln
bestämd grundform
guldstekelns
bestämd genitiv

Plural

guldsteklar
obestämd grundform
guldsteklars
obestämd genitiv
guldsteklarna
bestämd grundform
guldsteklarnas
bestämd genitiv

Guldstekel är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet guldstekel

  1. Blåröd guldstekel (Chrysis fulgida) är en stekelart som beskrevs av Carl von Linné 1761. Arten ingår i släktet eldguldsteklar (Chrysis) och familjen guldsteklar (Chrysididae). Arten är reproducerande i Sverige. (källa)
  2. Tretandad guldstekel (Trichrysis cyanea) är en insektsart inom som först beskrevs av Carl von Linné 1758. Arten ingår i familjen guldsteklar (Chrysididae) och är en av tre arter som ingår i släktet vedguldsteklar (Trichrysis). Tretandad guldstekel är bofast och reproducerande i Sverige och räknas enligt rödlistan som livskraftig. Arten är en kleptoparasit på murarbin (Osmia). (källa)
  3. Smal guldstekel (Chrysis angustula) är en stekelart som beskrevs av Schenck 1856. Chrysis angustula ingår i släktet eldguldsteklar (Chrysis) och familjen guldsteklar (Chrysididae). Arten är reproducerande i Sverige. (källa)
  4. Östlig guldstekel Chrysis bicolor är en stekelart som beskrevs av Amédée Louis Michel Lepeletier 1806. Östlig guldstekel ingår i släktet eldguldsteklar (Chrysis) och familjen guldsteklar (Chrysididae). Enligt den finländska rödlistan är arten nära hotad i Finland. Arten är reproducerande i Sverige. Artens livsmiljö är åsmoskogar. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.