Göra mål Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder göra mål, varianter, uttal och böjningar av göra mål

Göra mål synonym, annat ord för göra mål, vad betyder göra mål, förklaring, uttal och böjningar av göra mål.

Synonym till göra mål

Hur används ordet göra mål

1. Minst matcher utan att göra mål i: 3:BK Häcken. (källa)
  2. AIK spelade därefter 1–1 mot IFK Norrköping och därefter väntade säsongens andra stockholmsderby, en bortamatch mot Hammarby på Råsunda. Matchen spelades inför hela 33 094 åskådare (Allsvenskans högsta publiksiffra denna säsong) och AIK vann med 2–0. Precis som i det första derbyt dominerade AIK, men denna gång lyckades AIK göra mål. AIK gjorde tre mål, men det första som gjordes i matchen blev felaktigt bortdömt för offside. Men AIK gjorde alltså ytterligare två mål och tog ytterligare tre poäng. Efter att 15 omgångar hade spelats hade AIK spelat upp sig jämfört med tidigare på säsongen. AIK hade vunnit sex matcher, varav fem av dessa med 1–0, spelat sju oavgjorda och förlorat två. Målskillnaden var +4 efter 14 gjorda och 10 insläppta mål. (källa)
  3. Vid seriepremiären den 31 augusti hemma på Camp Nou gjorde Ibrahimović 3–0 mot Sporting Gijon med en språngnick i slutminuterna. I de nästkommande fyra matcherna i ligan stod han för ett mål per match och därmed blev han förste Barcelona-spelare att göra mål i sina första fem seriematcher med klubben. Den tidigare innehavaren av rekordet var Hristo Stoitjkov som gjorde mål i sina första tre matcher säsongen 1990/91. I slutet på november avgjorde Ibrahimović det omtalade El Clásico (möten mellan Barcelona och Real Madrid) efter att ha blivit inbytt i den femtioförsta minuten, och därmed tog sig Barcelona upp i serieledning i La Liga. (källa)
  4. Istället hamnade Dahlin i AS Roma, och blev klubbkamrat med Jonas Thern. Där blev det sammanlagt bara 64 minuters spel för svensken. Konkurrensen blev för stor med forwards som Abel Balbo, Daniel Fonseca, Francesco Totti och Marco Delvecchio. Det slutade med att Dahlin kom tillbaka till Borussia Mönchengladbach på lån och fortsatte att göra mål i Bundesliga. (källa)
  5. Anfallare eller anfallsspelare : en spelare i den främre anfallslinjen i ett fotbollslag vars uppgift i första hand är att göra mål samt leda lagets offensiv. Se Anfallare (fotboll). (källa)
  6. Ett par timmar före FA-cupfinalen 1973 uttalade sig Lorimer i en BBC-intervju inne på planen, att han förväntade sig ett uppvisningsspel av Leeds om de kunde göra mål tidigt i matchen. Det gjorde de inte och matchen blev allt annat än en uppvisning. Sunderland började matchen respektlöst, visade genom sina tuffa tacklingar att de inte skulle tillåta någon promenadseger och leedsspelarna var märkbart tagna av Sunderlands tuffa spel. I den 31:a minuten kom första kallduschen då Sunderland sensationellt gjorde 1-0 på en hörna, Leeds var ordentligt skakat och Sunderland hade inga större problem att försvara ledningen fram till halvtidsvilan. (källa)
  7. Inget av lagen lyckades göra fler mål under ordinarie matchtid, utan det mest spännande var att en streakare med rosa kalsonger sprang in på planen med en halv minut kvar. Matchen gick till Sudden Death, i vilken dock inget lag lyckades göra mål. Storvreta tog Time Out åtta minuter in i förlängningen strax efter att Mika Kohonen blivit tacklad över sargen, något som Storvreta-spelarna ilsket hävdade borde varit utvisning. (källa)
  8. En straffspark utdöms av domaren i fotboll till motståndarlaget då en spelare i sitt eget straffområde begått ett regelbrott som utanför straffområdet skulle ha renderat en direkt frispark till motståndarlaget. En spelare utses till straffläggare som ostört får placera bollen på fotbollsplanens straffpunkt elva meter från mål och med bara målvakten mellan sig och målet får chansen att göra mål. I de befintliga 17 fotbollsreglerna har regeln för straffspark ordningstalet fjorton (14). (källa)
  9. Sven "Trollgubben" Rydell var Sveriges första stora fotbollsstjärna och den förste svenske fotbollsspelare som på allvar även vann internationell ryktbarhet. Han var den stora profilen inom svensk fotboll under 1920- och 1930-talet och gjorde sig känd för sitt snabba spel och kreativa dribblingar men framför allt för sin förmåga att göra mål. Rydells för tiden stora popularitet bidrog stort till fotbollens folkliga genombrott i Sverige. I maj 1926 hyllas han stort i tidningarna och beskrivs som en "bollkonstnär" då ÖIS, efter tre framspelningar och ett mål av Rydell, överraskande besegrat de engelska gästerna Aston Villa på Slottskogsvallen med 5-2. (källa)