Hänga synonym, annat ord för hänga, vad betyder hänga, förklaring, uttal och böjningar av hänga.

Synonymer till hänga

Vad betyder och hur uttalas hänga

Hänga uttalas hänga och är ett verb hängde.

Ordformer av hänga

Aktiv

hänga
infinitiv
hänger
presens
hängde
preteritum
hängt
supinum
hängande
presens particip
häng
imperativ

Passiv

hängas
infinitiv
hängs
presens
hängdes
preteritum
hängts
supinum

Perfekt particip

hängd en
~ + subst.
hängt ett
~ + subst.
hängda den/det/de
~ + subst.
hängde den
~ + mask. subst.

Alternativa böjningsformer passiv

hänges
presens

Hänga är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Hänga översättning

Engelska

hang, suspend
fasten to an elevated point so that the lower part is free, be in such a position, hang out washing, your jacket', s hanging in the hall
hang
execute by suspending by the neck from a gallows

Hur används ordet hänga

  1. Adventsstjärnan utvecklades i Herrnhut i Sachsen som en del av herrnhutismen som Herrnhutstjärnan. Det gjorde också att stjärnan spreds med missionärer. Bakgrunden till stjärnan går tillbaka till början av 1800-talet. 1821 firade internatet i Niesky 50 år och under firandet satte man upp en lysande stjärna. Senare började man hänga upp dem på den olika internaten i Niesky, Neuwied, Königsfeld im Schwarzwald och Kleinwelka i samband med första advent. Efterhand började man tillverka stjärnor som en del i det årliga julpysslet som internatseleverna hade. I början av 1900-talet började så en fabriksmässig tillverkning. (wikipedia.org)
  2. Vanliga getingar bygger sina bon antingen under jord eller som bollformat tuggat papper som till exempel kan hänga under tak eller under trädgrenar. Bålgetingarnas bon är väldigt stora och grovt byggda med många synliga ingångshål. Jordgeting är inte en art, utan det namn som används för getingar som oavsett art byggt sitt bo under jord. Flera arter gör det mer eller mindre regelbundet, i Sverige vanlig geting, tysk geting (som båda även bygger bo ovan jord) och rödbandad geting som så gott som uteslutande bygger under jord. (wikipedia.org)
  3. Den grundläggande grammatiken (språkets bas) lär sig barn snabbt och tidigt. Chomsky antog därför att grammatikens utformning beror på hjärnans uppbyggnad och kapacitet. Man försöker genom att undersöka fenomen som förekommer i alla språk för att få reda på vad i språket som är specifikt för arten människa. Ett annat sätt att studera vad som är specifikt för människans språkförmåga är att studera grupper av regler som verkar hänga samman (knippen). (wikipedia.org)
  4. Ordet härleds från proto-indoeuropeiska *deiwos, som ofta antagits hänga samman med ett ord för "himmel". Det motsvarar grekiska Zeus (Ζεύς zdeús (wikipedia.org)
  5. Herrbetjänt är en trä- eller metallställning på vilken man kan hänga sina kläder, till exempel en kostym. Ställningen har vanligen plats för skor och kostym samt ibland även för manschettknappar, slips, slipsnål och liknande accessoarer. (wikipedia.org)
  6. Frisyren föll i onåd under 1990-talet och i populärkulturen används den sedan dess flitigt, inte sällan nedvärderande, för att markera att en person saknar modemedvetenhet, har svårt att hänga med sin tid, kommer från arbetarklassen eller är socialt inkompetent. Ett exempel är komedin Wayne's World från 1992. De lyckliga kompisarna lanserade sången Ishockeyfrisyr 1993. Punkbandet Vandals släppte låten "I've Got an Ape Drape" 1998 där de sjöng om frisyren som "bärs av countrymusiker och gäster i The Jerry Springer Show". (wikipedia.org)
  7. Bubbler - Ett system där man med hjälp av en luftpump och några akvariesyrestenar i botten på en ogenomskinlig plastbalja eller låda med näringslösning låter krukor med växter hänga en bit ovanför vattenytan med rötterna nere i näringslösningen som blir syresatt. Namnet kommer av att det hela tiden bubblar luft genom vattnet. (wikipedia.org)
  8. Hårpiska var ett på 1700-talet bland männen gängse mode att bära nackhåret, vilket man lät växa långt och, omvirat med ett brett svart band, hänga ned på ryggen. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.