Härkomst synonym, annat ord för härkomst, vad betyder härkomst, förklaring, uttal och böjningar av härkomst.

Synonymer till härkomst

Vad betyder och hur uttalas härkomst

Härkomst uttalas här|komst och är ett substantiv -en.

Ordformer av härkomst

Singular

härkomst
obestämd grundform
härkomsts
obestämd genitiv
härkomsten
bestämd grundform
härkomstens
bestämd genitiv

Härkomst är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Härkomst översättning

Engelska

birth, extraction
origin, of German extraction

Hur används ordet härkomst

  1. Ordet adel kommer från lågtyskan och betydde 'härkomst', 'börd' för 1000 år sedan. I det avsevärt äldre urindoeuropeiska språket, för mer än 7000 år sedan, kan ad ha betytt "från" eller "av", men också någon annan preposition som "till" eller "på". I svenska språket kom det in som lånord för drygt 500 år sedan, dvs mot slutet av 1400-talet. I samtida dokument förekommer omväxlande termerna "frälsemän", "frälset", "adeln" och "ridderskapet". Frälse syftar här på det privilegium som en gång gav upphov till adeln som en särskild samhällsklass genom att den enskilde som åtog sig att fullgöra vapentjänst i gengäld gavs frihet (= frälse) från att erlägga skatt. Liknande skattefrihet åtnjöt även kyrkans män och kvinnor. Personer som inte tillhörde någon av dessa grupper kallades för ofrälse. (wikipedia.org)
  2. Karikatyrer av grosshandlare förekommer ofta i de gamla pilsnerfilmerna, där de kännetecknas av uppkomlingsmanér, stora magar, ekonomiskt välstånd, cigarrökande och flitigt drickande. I äldre tider fanns det ett talesätt att den välmående grosshandlaren/uppkomlingen avslöjade sin härkomst när han satt på Operakällaren och sörplade soppa. (wikipedia.org)
  3. Brun ockra har som naturligt pigment beteckningen Pigment Brown 7. Det kan ses som en blandning av gulockra och rödockra, med varierande andel manganoxid, liksom en del andra mineraler beroende på härkomst. Ju mer mangan den bruna ockran innehåller, desto mörkare färg får den. I många sammanhang kallas dessa pigment för umbra. Deras syntetiska motsvarighet är Pigment Brown 6. (wikipedia.org)
  4. Tadj-Uzbeki är en form av hindustani som talas av ättlingar efter indiska utvandrare på gränsen mellan Tadzjikistan och Uzbekistan. Varianten har påverkats av uzbekiska, tadzjikiska och ryska. Hindustani talas också av stora immigrantgrupper i Nordamerika, Europa, Afrika och Mellanöstern. På Mauritius är flertalet av befolkningen av indisk härkomst, men deras muntliga variant av hindustani, bjojpuri, förlorar nu terräng gentemot fransk-kreolen. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Härkomst Synonymer Betyder Uttal