bestämd genitiv

Halvtidsvila är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet halvtidsvila

1. AC Milan lyckades ta ledningen precis innan halvtidsvilan, när en frispark direkt utanför straffområdet, som togs av Andrea Pirlo, skarvades in i mål via Filippo Inzaghi. Matchen i sig var jämn men med cirka 10 minuter kvar slog Kaká, som blev turneringens bäste spelare, en genomskärande passning till den ständigt löpande Inzaghi som rundade målvakten Pepe Reina och iskallt rullade in bollen i mål, och utökade Milans ledning till 2-0. I den 89:e minuten kom dock ett tröstmål för Liverpool via holländaren Dirk Kuyt. Slutrestultatet fastställdes till 2-1 och Milan tog därmed sin sjunde UEFA Champions League-titel. Milans lagkapten Paolo Maldini fick höja bucklan och Kaká blev skyttekung av turneringen med sina 10 mål på 14 framträdanden. Inzaghi blev stor matchvinnare med sina två mål. (källa)
  2. Matcher spelas med två halvlekar om sju minuter vardera med en minuts halvtidsvila, jämfört med ungefär 80 minuter för övriga rugbyvarianter. Om matchen är en final av en större turnering brukar finalmatchen förlängas till 2 × 10 minuter med två minuters halvtidsvila. (källa)
  3. Vid halvtidspaus – efter 45 minuters effektivt spel, då avblåsningen inleder en 15 minuter lång halvtidsvila. I samband med en matchförlängning på två gånger 15 minuter sker också ern avblåsning i samband med lagens sidbyte. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.