Handboll är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet handboll

1. Det är ovärdigt en toppnation. Skamligt. Betänk reaktionerna om de åtta främsta svenskarna i fotboll eller handboll hade hoppat över VM-kvalet. (källa)
  2. Halvlek är ett begrepp som finns i flera lagsporter, bland annat i fotboll, handboll och bandy. Begreppet innebär att den totala speltiden för en match är uppdelad i två lika långa halvlekar med en halvtidspaus emellan. (källa)
  3. Halvtid eller Halvtidspaus är ett begrepp som finns i flera lagsporter, bland annat i fotboll, handboll och bandy. Den totala speltiden för en match är uppdelad i två lika långa halvlekar med en halvtidspaus emellan. (källa)
  4. Handboll (handbollslandslag) är en lagsport som (i första hand) spelas mellan två sjumannalag (1 målvakt och 6 utespelare) inomhus, och i mindre omfattning utomhus, och går ut på att spela in bollen i motståndarlagets mål. En handbollsmatch är 2 x 30 minuter för seniorer, medan den för juniorer är 2 x 25 minuter. (källa)