Handrörelse Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder handrörelse, varianter, uttal och böjningar av handrörelse

Handrörelse synonym, annat ord för handrörelse, vad betyder handrörelse, förklaring, uttal och böjningar av handrörelse.

Synonym till handrörelse

Vad betyder och hur uttalas handrörelse

Handrörelse uttalas hand|rör|else och är ett substantiv.

Ordformer av handrörelse

Singular

handrörelse
obestämd grundform
handrörelses
obestämd genitiv
handrörelsen
bestämd grundform
handrörelsens
bestämd genitiv

Plural

handrörelser
obestämd grundform
handrörelsers
obestämd genitiv
handrörelserna
bestämd grundform
handrörelsernas
bestämd genitiv

Handrörelse är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet handrörelse

  1. Vävsked (även ritt eller vävkam) är det kamliknande redskap, som placeras i vävstolens slagbom, genom vilken varpens trådar träs med hjälp av en skedkrok, för att det ska bli rätt mellanrum mellan trådarna i väven. Vävskeden packar inslaget olika hårt genom att vävaren varierar kraften i handrörelsen vid manövrerandet av slagbommen. (källa)
  2. Principen för eldstål med tände finns överförd till många andra konstruktioner. En snarlik konstruktion är flintlåset hos bössor, som utvecklades på 1600-talet. Flintlåset kopierade handrörelserna vid eldslagning. Från konstruktionen utvecklades Döbereiners lampa och Fürstenbergs vätgaselddon och i förlängningen även de moderna tändarna. (källa)
  3. - Ytterligare ett användningsområde för temporalloberna skall vara att den kan analysera och uppfatta sociala rörelser eller antydan till rörelser. Detta med hjälp av "Superior temporal sulcus", som förkortas STS, och är en del av temporalloben. Den information som ges från dessa analyser är särskilt viktig i social kognition och theory of mind då de tillåter oss att skapa hypoteser om andra människors känsloliv och intentioner. Informationen dras från små ögonrörelser, huvudrörelser och munrörelser till handrörelser och mer distinkta ansiktsuttryck. (källa)
  4. Bakre parietalloben arbetar framförallt med rumslig information och rumsuppfattning. Här koordineras handrörelser med synintryck, och visuell information bearbetas för att guida även andra typer av rörelser. En annan uppgift för bakre parietalloben handlar om att navigera i omgivningen, att "ha lokalsinne". Att visualisera och rotera figurer och objekt mentalt, som är en vanlig uppgift i IQ-tester, är en parietallobsfunktion. Matematik och aritmetik, som ibland i sammanhanget kallas kvasi-spatiala processer, är andra funktioner som beror på parietalloberna och som kan försämras av skador där. (källa)
  5. Trollformler kan användas till många olika saker i häxor och trollkarlars liv, till exempel göra upp eld eller flytta föremål genom luften. Vanligtvis behöver trollformler ett ord kopplat till en handrörelse med trollstaven. (källa)
  6. Konservöppnare, ibland även burköppnare, är ett köksredskap för att öppna konservburkar med. Modellerna varierar från små i fickstorlek till större väggmonterade, från manuella till elektriska öppnare. Gemensamt för de flesta konservöppnare är att de innehåller någon form av skärblad som tränger igenom och sprättar eller skär upp locket på konservburken. De manuella varianterna fordrar viss handkraft tillsammans med en kontinuerlig handrörelse. Nu för tiden förekommer även konservburkar med en inbyggd öppnare. Dessa innehåller inte några skärblad, utan bänder upp locket. (källa)
  7. temporärt, till exempel vid visuell (synlig) signal, till exempel en handrörelse, eller i form av ljudsignal, till exempel ett kommando med rösten. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.