Gest Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder gest, varianter, uttal och böjningar av gest

Gest synonym, annat ord för gest, vad betyder gest, förklaring, uttal och böjningar av gest.

Synonymer till gest

Vad betyder och hur uttalas gest

Gest uttalas gest [?es´t] och är ett substantiv -en -er.

Gest betyder:

Ordformer av gest

Singular

gest
obestämd grundform
gests
obestämd genitiv
gesten
bestämd grundform
gestens
bestämd genitiv

Plural

gester
obestämd grundform
gesters
obestämd genitiv
gesterna
bestämd grundform
gesternas
bestämd genitiv

Gest är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Gest på Engelska

  • gesture - movement (of the hand), gesticulation, conciliatory gesture, olive branch, animated gestures, an empty gesture

Hur används ordet gest

  1. Peri Lithon (om stenar) av den grekiske vetenskapsmannen Theofrastos (372–287 f kr) var ett aktat verk i tusen år. Men geologin som självständig vetenskap, och med den innebörd den ges idag kommer från slutet av 1700-talet. Innan dess hade geologiska frågeställningar hamnat under geografin. Fram till tidigt 1700-tal hade Bibelns skapelseberättelse ett stort inflytande på föreställningen om geologiska processer, till exempel ansågs jorden vara ungefär 6 000 år, enligt beräkningar från händelser i Bibeln. (wikipedia.org)
  2. Medan en gest i det dagliga språket kan vara enkel och ospecifik när den används som komplettering till talspråk för att förstärka eller förtydliga, finns det också många gester som är allmänt vedertagna och har en sådan inneboende betydelse i sig själva att de inte nödvändigtvis behöver kombineras med uttalade ord. Flera av dem listas i rutan nedan. (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.