Gestaltning synonym, annat ord för gestaltning, vad betyder gestaltning, förklaring, uttal och böjningar av gestaltning.

Synonymer till gestaltning

Vad betyder och hur uttalas gestaltning

Gestaltning uttalas ge|stalt|ning och är ett substantiv -en -ar.

Ordformer av gestaltning

Singular

gestaltning
obestämd grundform
gestaltnings
obestämd genitiv
gestaltningen
bestämd grundform
gestaltningens
bestämd genitiv

Plural

gestaltningar
obestämd grundform
gestaltningars
obestämd genitiv
gestaltningarna
bestämd grundform
gestaltningarnas
bestämd genitiv

Gestaltning är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Gestaltning översättning

Engelska

spanish

Hur används ordet gestaltning

  1. Som växterna spira med ett eller flera hjärtblad, så också poeterna. Diktkonstens sanna monokotyledoner äro de outtröttliga skaparne, för vilka poesiens eget intresse är allt, för vilka alla livets erfarenheter och problem ständigt omforma sig till dikt med konstnärlig gestaltning, och som oavlåtligt fortsätta naturens alstringsverk, blott med högre, mer medveten vilja. Shakespere är här exemplenas exempel. Intet vore mer stridande mot hans typ, än om han i stället för att av Hamlet och Othello göra skådespel, satt sig ned att teoretisera om viljans sjukdomar eller passionernas väsen. (svd.se)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.