Har Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder har, varianter, uttal och böjningar av har

Har synonym, annat ord för har, vad betyder har, förklaring, uttal och böjningar av har.

Synonymer till har

Hur används ordet har

  1. Registreringsskyltarna har vit botten och svarta tecken. Registreringsnumren består av (från höger) en siffra, ett vertikalt streck, en bokstav ur det arabiska alfabetet (för närvarande endast أ/ och ب/), ytterligare ett vertikalt streck och avslutningsvis två till fem siffror. Skyltarna är personliga och bilarna byter alltså skyltar vid ägarbyte. Diplomatbilar har gula skyltar och statsägda bilar har svartgrå skyltar. (källa)
  2. Dick Axelsson har gjort sin första träning med laget inför säsongen. (källa)
  3. Lars‑Olof Delsing, född 1959 i Umeå, är en svensk språkvetare och sedan 2004 professor i nordiska språk vid Lunds universitet. Hans forskning har i första hand behandlat grammatik och språkhistoria, men han har även arbetat med dialektologi och internordisk språkförståelse. (källa)
  4. Flera politiska partier har grundats med regeringens godkännande, men har inte visat intresse för att stå för alternativ till regeringens politik. Vidare har flera massmedier (radio, TV, tidningar) upprättats på liknande vis, men dessa förblir under regeringens kontroll eller behandlar endast sällan politiska teman. Oavhängiga politiska partier har fått lov att organisera sig, rekrytera medlemmar och hålla konvent och presskonferenser, men har nekats till att registrera sig under de restriktiva procedurer som krävs för valbarhet. (källa)
  5. År 2002 gjordes hela Melodifestivalkonceptet om från att gå från en enda finalkväll till att det är publiken som får avgöra vilka bidrag som ska ingå i finalstartfältet. Detta görs genom att ett större startfält delas upp i fem kvalprogram (fyra deltävlingar och ett uppsamlingsheat/semifinal) där publikomröstningar avgör vilka bidrag som ska kvala vidare till finalen. Antalet utvalda tävlingsbidrag ökade också markant från cirka tio utvalda bidrag till hela 32 bidrag, även om det från 2015 har sänkts till 28 bidrag varav 12 går till final. (källa)
  6. En utlänning kan efter ansökan beviljas svenskt medborgarskap (naturaliseras), om hon eller han har. (källa)
  7. Ämnet har alltid varit kontroversiellt, och själva benämningen underhållningsvåld har fått många att fråga sig hur våld kan vara underhållning. Vissa påstår att underhållningsvåldet har åtminstone en del av skulden till verkligt våld, medan andra avvisar detta och istället framhåller sociala problem som alkohol/droger, "trasiga familjeförhållanden" som alkoholiserade föräldrar och våld i verkligheten. (källa)
  8. Både IFAC (Internationella revisionsförbundet) och IAS har riktlinjer som behandlar ledningens påståenden. (källa)
  9. Pinako Rockbell är Winrys farmor och en mycket känd maskinbrynjereparatör. Hon ser ut som en liten gumma med små glasögon och en lång knut uppe på huvudet. Pinako var Hohenheims dryckesvänär hon var ung, och säger att han ser likadan ut nu som han gjorde då. Hon har en hund som heter Den, vars ena ben är en maskinbrynja. (källa)
  10. Internationellt och företrädesvis i anglosaxisk sjukvård är akutläkare en etablerad specialitet inom läkaryrket, motsvarande kirurg, gynekolog, öronläkare och så vidare. Akutläkare har genomgått en särskilt inriktad utbildning mot att kunna hantera de åkommor som i första hand presenteras hos patienter som söker på en akutmottagning och som är i behov av en snabb bedömning och behandling. Till skillnad från de flesta andra specialiteter begränsar akutläkaren sig inte till enskilda organsystem eller patientgrupper, som barn, benbrott eller hjärtsjukdomar utan begränsar sig i första hand till åkommor som har uppkommit nyligen eller som är i behov av snar eller omedelbar bedömning och behandling. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.