Heldag Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder heldag, varianter, uttal och böjningar av heldag

Heldag synonym, annat ord för heldag, vad betyder heldag, förklaring, uttal och böjningar av heldag.

Vad betyder och hur uttalas heldag

Heldag uttalas hel|dag och är ett substantiv.

Ordformer av heldag

Singular

heldag
obestämd grundform
heldags
obestämd genitiv
heldagen
bestämd grundform
heldagens
bestämd genitiv

Plural

heldagar
obestämd grundform
heldagars
obestämd genitiv
heldagarna
bestämd grundform
heldagarnas
bestämd genitiv

Heldag är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Heldag på Engelska

  • whole-day, holiday

Hur används ordet heldag

  1. Kalmar nation arrangerar varje termin ett så kallat Knally i Uppsalas omnejd. Detta är ett rebusrally, där de tävlande tillbringar en heldag i bil på landsbygden i Uppland. Konstiga rebusar, galna frågesporter samt en välbesökt sittning på kvällen ingår i Knallyt. Tävlingen brukar gå av stapeln i slutet av september samt i början av maj. (källa)
  2. Under slutet av 2009 fick Bianchi möjligheten att testköra för Ferraris Formel 1-stall i två dagar på Jerez. Efter testkörningarna offentliggjorde Ferrari att man hade skrivit långtidskontrakt med Bianchi. Hans roll offentliggjordes inte, men det troliga var att han skulle vara en av stallets tillgängliga testförare och att Ferrari hade option på att kontraktera Bianchi som tävlingsförare i framtiden. Ett år senare bekräftades han, som väntat, som stallets officiella testförare. Han fick även möjligheten att köra Ferraris F1-bil under ett test på Yas Marina Circuit. Nästa tillfälle kom den 13 september 2011, då han körde en heldag på Ferraris testbana Fiorano Circuit i Maranello. Under 2012 blev han, tack vare support från Ferrari, testförare i Force India och fick köra nio fredagsträningar av säsongens tjugo helger. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.