Hes Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder hes, varianter, uttal och böjningar av hes

Hes synonym, annat ord för hes, vad betyder hes, förklaring, uttal och böjningar av hes.

Synonym till hes

Andra språk

Hes på Engelska

  • hoarse - having a husky voice

Hur används ordet hes

  1. Adventisterna menar vidare att sabbaten firas genom att människan lägger ner sina sysslor som en konkret påminnelse om hur räddningen i Kristus går till: "av nåd är ni frälsta genom tron, inte av er själva, Guds gåva är det" (Ef. 2:8). Det är också en funktion som sabbatsfirandet har redan i Gamla testamentet: "Dessutom gav jag dem mina sabbater till ett tecken som förenar mig och dem, för att de skall inse att det är jag, Herren, som helgar dem" (Hes. 20:12). (källa)
  2. Grunge, "Seattlesoundet", är en genre inom alternativ rock, influerad av bland annat hardcorepunk, heavy metal och indierock, vars storhetstid ägde rum från slutet av 1980-talet till början av 1990-talet. Musikstilen har sitt ursprung i nordvästra USA och är allra främst associerat med staden Seattle. Grungen kännetecknas vanligen av lugna, stillsamma och ibland deprimerande liknande verser med aggressiva refränger. Ett annat typiskt exempel är hes och grov röst blandat med "grötiga" gitarriff. (källa)
  3. 2007 – Vakna hur du vill (Sveriges Radio) – Så dumt roligt att man skrattar sig hes. I ett uttryck: enkelt och genialiskt. (källa)
  4. Om hypotyreosen inte upptäcks och förvärras blir symptomen kraftigare. Huden kan förtjockas, talet uppfattas som långsamt, och ögonbrynen bli kortare i sidled, i synnerhet ut mot tinningarna (madarosis). Rösten kan också bli grov och hes. (källa)
  5. Flärpa, flärp eller ormblåsa är en uppblåsbar pappersleksak som blåses upp genom ett flöjtliknande rör designat för att avge ett dissonansljud liknande en hes gås. Den är avsedd att användas på fester för att förhöja stämningen. Namnet kommer från ordet flärp, vilket betyder "liten, utstickande del som ärörlig", syftande på "pappersormen". (källa)
  6. Bonnie Tyler är egentligen walesiska men hennes verkliga karriär har utgått från amerikansk mark. Tylers röst är känd för att vara raspig, kraftfull och hes. Detta har stegrats på senare år, och har sin grund i att hon fick en knuta på stämbanden i mitten av 1970-talet. 1976 opererades hon, operationen misslyckade dock och hennes röst blev än raspigare. Själv tror hon att det berodde på att hon inte följde rekommendationen att inte tala på 6 veckor efter operationen. (källa)
  7. Great Eastern (1858) var det första västerländska skeppet med vattentäta skott. Kinesiska fartyg använde vattentäta skott redan på 1200-talet, tvåhundra år före Zheng Hes stora upptäcktsfärder. (källa)
  8. Anden beskrivs både i Gamla och Nya Testamentet kunna utföra många olika typer av under. Domarna i Domarboken gavs styrka och seger i strid (Dom 3:10, 6:34, 11:29, 13:25, 14:6, 15:14). Profeterna Elia och Elisha gjorde många under i den Helige Andes kraft, tydligast kopplat till att han delade vattnet i Jordan med Elias fallna mantel (2 Kung 2:6–14). Hesekiel förflyttades i rummet av den Helige Ande (Hes 11:24, 43:5). (källa)
  9. Sången beskrivs som en ljus och hes serie med läspande toner och ett lång och jämnt "weee". Bland lätena hörs fallande "tsew". (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.