Himladrottning Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder himladrottning, varianter, uttal och böjningar av himladrottning

Himladrottning synonym, annat ord för himladrottning, vad betyder himladrottning, förklaring, uttal och böjningar av himladrottning.

Vad betyder och hur uttalas himladrottning

Himladrottning uttalas himla|drott|ning och är ett substantiv.

Himladrottning betyder:

Ordformer av himladrottning

Singular

himladrottning
obestämd grundform
himladrottnings
obestämd genitiv
himladrottningen
bestämd grundform
himladrottningens
bestämd genitiv

Plural

himladrottningar
obestämd grundform
himladrottningars
obestämd genitiv
himladrottningarna
bestämd grundform
himladrottningarnas
bestämd genitiv

Himladrottning är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet himladrottning

  1. Himladrottningens bild i Heda är en dikt av den svenske författaren Verner von Heidenstam, utgiven 1915 i diktsamlingen Nya dikter. Den skildrar ett samtal mellan en skulptur av jungfru Maria och en icke troende besökare. Skulpturen berättar sin historia ("åtta hundra julenätter / såg jag tända sina ljus") och ber sedan besökaren att ge sig av, men besökaren ber att få delges de egenskaper som har möjliggjort skulpturens tillkomst. (källa)
  2. Kultbröd är bröd använda vid utövande av kult, till exempel inom kristendomen nattvardsbrödet och hos hebréerna de i helgedomen framsatta så kallade skådebröden och andra offerkakor samt även påskbrödet. I profeten Jeremias bok (7:18) omtalas också brödoffer åt "himladrottningen". (källa)
  3. En sen skulptur av helgonet från 1520 finns i Enångers gamla kyrka. Där bär Anna hustrudok och haklin, medan Maria har utslaget hår som tecken på sin jungfrulighet och bärande himladrottningens krona. (källa)
  4. Heda kyrka är bland annat känd för en madonnastaty från 1100-talet som utgör motivet för Verner von Heidenstams dikt "Himladrottningen i Heda". (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.