Horisont Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder horisont, varianter, uttal och böjningar av horisont

Horisont synonym, annat ord för horisont, vad betyder horisont, förklaring, uttal och böjningar av horisont.

Synonym till horisont

Vad betyder och hur uttalas horisont

Horisont uttalas horisont [-ån´t] och är ett substantiv -en -er.

Horisont betyder:

Ordformer av horisont

Singular

horisont
obestämd grundform
horisonts
obestämd genitiv
horisonten
bestämd grundform
horisontens
bestämd genitiv

Plural

horisonter
obestämd grundform
horisonters
obestämd genitiv
horisonterna
bestämd grundform
horisonternas
bestämd genitiv

Horisont är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Horisont på Engelska

  • skyline, horizon - the line that forms the apparent boundary between the earth and sky, black clouds sailed up over the horizon, it', s beyond me

Hur används ordet horisont

  1. Ph-värdet i en granskog är lågt på grund av syror som frigörs från barren och berggrunden. När regnet sipprar genom förnan och humusen tar det med sig mineralämnen, däribland järnjoner, och kvar blir blekjord. Detta att näringsämnen från växterna förs ned i jorden kallas urlakning. En bit längre ned i jorden, där pH-värdet är högre, släpps mineraljonerna ut igen, däribland järn, och marken blir rödaktig. Denna jordnivå (horisont) kallas rostjord. Det som är typiskt för podsol är att det sura pH-värdet gör att maskar och andra nedbrytare (destruenter) inte trivs där. (källa)
  2. I motiv utan parallella inåtriktade linjer, t. ex. landskap, kan djupverkan skapas med hjälp av luft- eller färgperspektiv, som grundar sig på att luften inte är kristallklar, d. v. s. färgton och valör förändras från ett landskaps förgrund till dess horisont. (källa)
  3. Horisont, från grekiska "begränsande", är den linje i blickfältet där markytan och himlen möts, dvs den mest avlägsna punkten på markytan som man kan se. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.