Horribel Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder horribel, varianter, uttal och böjningar av horribel

Horribel synonym, annat ord för horribel, vad betyder horribel, förklaring, uttal och böjningar av horribel.

Synonymer till horribel

Vad betyder och hur uttalas horribel

Horribel uttalas horr|ibel [-i´-] och är ett adjektiv -t horribla.

Horribel betyder:

Ordformer av horribel

Böjning (i positiv) horribel en ~ + subst. horribelt ett ~ + subst. horribla den/det/de ~ + subst. Komparation horriblare en/ett/den/det/de ~ + subst. horriblast är ~ horriblaste den/det/de ~ + subst.

Horribel är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Andra språk

Horribel på Engelska

  • awful, horrible - totally unreasonable, appalling, a dreadful suggestion

Hur används ordet horribel

  1. Albert Bonniers förlag hade tidigare gjort två refuseringar som förläggare Karl-Otto Bonnier djupt beklagade så länge han levde. Det var refuseringen 1888 av Fröken Julie, som förlaget - i skuggan av Giftasprocessen - inte ville riskera att ge ut för sitt "naturalistiska" innehåll. Den andra refuseringen, 1895, gällde Erik Axel Karlfeldts Vildmarks- och kärleksvisor och berodde på en "horribel dumhet", som Karl-Otto Bonnier uttrycker det i sina memoarer. Förlaget dröjde för länge med att läsa manuset, författaren tröttnade och gick till annat förlag. Samma sak hände Stieg Larsson och inledningen av Millenniumtrilogin, Piratförlaget var hans förstaval men de läste aldrig manuskriptet, så han hämtade upp det och lämnade in det på Norstedts förlag istället, som publicerade. (källa)
  2. Hos amerikanska spelsidor som IGN och Game Rankings blev spelet väl mottaget. IGN gav spelet betyget 7,0 av 10 och lovordade soundtracket men kritiserade kontrollerna. De svenska speljournalisterna var dock mer eniga i sin kritik till Def Jam: Icon och kritiserade innehållet samt kontrollen som många beskrev som "usel" eller "horribel". Mycket av de låga betygen beror på spelkontrollen men både grafik och ljud har fått bra kritik. (källa)
  3. I banans tidiga historia arrangerade man USA:s Grand Prix i formel 1 1960, vilket var finalen på den säsongen. Formel 1 flyttade dock till Watkins Glen International året efter, och kom aldrig mer tillbaka. Istället arrangerade Riverside två årliga tävlingar i Nascar, samt Can-Am och IMSA GT Championship. Formelbilar tävlade ibland på banan, men i slutet av banans historia var CART arrangörer för en årlig tävling. 1983 skedde en dödsolycka som var den enda fatala olyckan i IMSA GT-historien, då Rolf Stommelens Porsche tappade sin bakvinge, vilket ledde till att en maktlös Stommelen kraschade och avled i en horribel serie volter. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.