Hospitera Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder hospitera, varianter, uttal och böjningar av hospitera

Hospitera synonym, annat ord för hospitera, vad betyder hospitera, förklaring, uttal och böjningar av hospitera.

Vad betyder och hur uttalas hospitera

Hospitera uttalas hospit|era och är ett verb -de.

Hospitera betyder:

Ordformer av hospitera

Aktiv

hospitera
infinitiv
hospiterar
presens
hospiterade
preteritum
hospiterat
supinum
hospiterande
presens particip
hospitera
imperativ

Passiv

hospiteras
infinitiv
hospiteras
presens
hospiterades
preteritum
hospiterats
supinum

Hospitera är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Hur används ordet hospitera

  1. Pentassuglia studerade vid Liceo Artistico i Rom 1946 och vid Arkitekthögskolan i Rom 1946-1948 samt vid Konstakademien i Rom 1949-1953. Han bosatte sig i Sverige 1954 var under sitt första år i Sverige hospiterande elev vid Konsthögskolan i Stockholm. Som porträttör har han bland annan avbildat skådespelerskan Anna Magniani, iranske ambassadören i Stockholm Marzban och dennes familj samt professor Dyrendahl. Separat ställe han bland annat ut på Galleri La Barcaccia i Rom, Italienska Kulturinstitutet i Stockholm, Hultbergs konstgalleri i Stockholm och Galleri Victoria i Oslo. Vid sidan av sitt eget skapande var han verksam som lärare i konst. (källa)
  2. Han utbildade sig vid Tekniska högskolan i Stockholm 1915–1918, och hospiterade därefter vid Architectural Association School of Architecture i London 1920–1921, varefter han hade egen praktik i Oslo från 1921. (källa)
  3. Hon var dotter till bruksdisponenten EJ Collan och Ellen Littow och från 1946 gift med Sebastian Tham. Hon studerade vid Finlands konstakademis skola i Helsingfors 1944–1945 och som hospiterande elev vid Kungliga konsthögskolan i Stockholm 1945–1946 och vid Otte Skölds målarskola 1947 samt för Johnny Friedlaender i Paris 1952. Separat ställde hon ut ett flertal gånger i Strängnäs och på Galerie S:t Nikolaus i Stockholm. Hon medverkade i Nationalmuseums utställning Unga tecknare några gånger på 1950-talet och flera utställningar med provinsiell konst i Strängnäs. Hennes konst består av landskapstolkningar från Sörmland, Danmark och den svenska västkusten utförda i akvarell, olja och pastell teckningar i blyerts, kol och tusch. Som konstnär använder hon sitt flicknamn Collan som signatur. (källa)
  4. Hon var dotter till köpmannen och konsuln François du Vinage och läkaren Amélie von Skopnik. Hon studerade vid Akademie der Künste och vid Schule für Kunstgewerbe und Handwerk i Berlin 1930–1931. Hon arbetade på frilansbasis som fotoreporter och journalist för bland annat förlaget Atlantis i Zürich och för ett flertal tidskrifter i Tyskland, England och USA 1934–1943. Efter andra världskriget fortsatte hon sin konstnärliga utbildning för Fritz Kronenberg i Hamburg 1945–1948 och som hospiterande elev för Bror Hjorth, Harald Sallberg och Jurgen von Konow vid Kungliga konsthögskolan i Stockholm 1952–1955 samt för Stanley William Hayter vid Atelier 17 i Paris 1955–1956. Hon företog dessutom ett flertal kombinerade studie- och reportageresor till bland annat Paris, Norditalien, Dalmatien, London, Belgien och Spanien. Hon bosatte sig i Sverige och blev svensk medborgare 1961 och skaffade sig tillsammans med Märta Teljstedt en ateljé på Regeringsgatan i Stockholm men i samband med stadsomvandlingen av centrum som genomfördes på 1960-talet flyttade de ateljén till Öland. Hon var representerad i utställningen Ung grafik som visades i Lund 1957 och Stockholmssalongen på Liljevalchs konsthall 1963. Separat ställde hon på bland annat Galerie Æsthetica i Stockholm samt St. Peter-Ording/Nordsee och i Göttingen samt medverkat i samlingsutställningar i Kiel och Hamburg. Ett flertal minnesutställningar med hennes konst har visats i Sverige. Hennes konst består av landskapsskildringar utförda i olja, akvarell eller i form av koppargrafik. du Vinage är representerad vid Kupferstichkabinett i Staatliche Museen-Berlin, Kunsthalle Kiel, Schloss Gottorp, Kunstsammlungen des Landes Schleswig-Holstein. Stockholms läns landsting, Kalmar konstmuseum, Kalmar läns landsting, Kalmar läns museum och Ölands folkhögskola. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.