Hugga ner Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder hugga ner, varianter, uttal och böjningar av hugga ner

Hugga ner synonym, annat ord för hugga ner, vad betyder hugga ner, förklaring, uttal och böjningar av hugga ner.

Synonymer till hugga ner

Hur används ordet hugga ner

  1. Området ägs sedan 1978 av det tyska energiföretaget RWE som driver en brunkolsgruva i anslutning till skogen. Allt eftersom dagbrottet behöver utvidgas har mer och mer av skogen huggits ner och idag beräknas ungefär 10 % av skogen finnas kvar jämfört med 1978. Sedan 2012 har skogen varit ockuperad i omgångar av aktivister som vill skydda skogen och som protesterar mot gruvan, som är den största i sitt slag i Europa. Eftersom RWE äger skogen har de rätt att hugga ner den under avverkningssäsongen (oktober–mars). (källa)
  2. I antikens Grekland var olivträden heliga och man fick varken hugga ner eller bränna dem. (källa)
  3. REDD (Reducing emissions from deforestation and forest degradation), är ett system som planeras för att förhindra avskogning av de tropiska regnskogarna och som förhandlas inom ramen för klimatkonventionen (UNFCCC) och de internationella klimatförhandlingarna. I generella termer handlar det om att skapa ett system där rika länder betalar fattiga länder för att inte hugga ner sin skog. (källa)
  4. Enterna var en mycket gammal ras som fanns i Midgård rentav tidigare än alverna, men de befann sig i sömn i tyst medvetenhet om sig själva. De väcktes senare av alverna. De väcktes av Eru på Yavannas önskan då hon var rädd för att Aulës barn, dvärgarna, skulle hugga ner alla skogar. Enterna var menade att vara skogens beskyddare och skulle hindra orcherna, dvärgarna och de andra raserna i Midgård från att rasera den. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.