Hund Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder hund, varianter, uttal och böjningar av hund

Hund synonym, annat ord för hund, vad betyder hund, förklaring, uttal och böjningar av hund.

Synonymer till hund

Andra språk

Hund på Engelska

  • dog - the domesticated animal Canis familiaris, dog food, sporting dog, puppy, bloodhound, take the dog for a walk, be like cat and dog

Hur används ordet hund

  1. Med gatukorsning avses ibland något skämtsamt också en hund av blandras, underförstått när två hundar av olika ras har träffats ute på gatan och skaffat valpar utan att människor har haft någon inverkan på aveln. Se även förklaringen av ordet rondellhund. (källa)
  2. Grytjakt bedrivs som en egen jaktform, men det förekommer även att ha en grythund tillgänglig om räv eller grävling går i gryt under andra jaktformer (till exempel jakt med drivande hund). (källa)
  3. Norsk älghund, grå, eller gråhund som den svenska stammen har kallats, är en hundras med Norge som officiellt ursprungsland. Den är en älghund med samma historia som andra nordiska jaktspetsar. Den är en ställande hund för i första hand älgjakt, främst som löshund men även som ledhund. (källa)
  4. Den gustavianska stilen innebar att man sökte sig tillbaka till antika stilideal. Rokokons asymmetriska ornament försvann, och man plockade in antika dekorelement som festonger, lagerkransar, ymnighetshorn, löpande hund-bårder med mera. De rokokomässigt S-formade möbelbenen ersattes med raka runda och kannelerade. Rokokons skala av pastellfärger ersattes av olika vita nyanser inspirerade av marmorstenens utseende. (källa)
  5. Hamiltonstövare är en hundras från Sverige, en av fyra svenska stövare. Rasen är uppkallad efter hovjägmästaren Adolf Patrik Hamilton (1852-1910), grundare av Svenska Kennelklubben (SKK). Den är en drivande hund för jakt på hare och räv. Hamiltonstövaren var tidigare en av Sveriges populäraste hundraser, men har under de senaste decennierna gått tillbaka. (källa)
  6. Då vargen domesticerades kom den att utvecklas till att bli det som vi nu benämner som hund. Dessa hundar kom att användas som jakthundar av människan. Detta kan därvid ha skett som en form av symbios mellan hund och människa, som gynnade båda dessa arter. Det anses som inte osannolikt att denna tidiga samverkan mellan hund och människa i samband med jakt kan ha inneburit en form av samevolution mellan dessa arter. vilket skulle kunna ses som en form av mutualism. (källa)
  7. Trots sin härstamning från vargen, beskrivs hundar varierande i vetenskapliga och andra skrifter antingen som köttätare eller allätare. Till skillnad från strikta köttätande, kan hundar anpassa sig till en bred kost, och är inte beroende av protein specifikt från kött eller en mycket hög nivå av protein för att uppfylla sina grundläggande kostbehov. Hundar kan med god hälsa smälta en mängd olika livsmedel, inklusive grönsaker och spannmål, och kan konsumera en stor del av dessa i sin kost, men en strikt köttdiet rekommenderas inte för hundar på grund av brist på kalcium och järn. Jämför man hund och varg, har hunden anpassade gener som är involverade i matsmältningen av stärkelse som bidrar till en ökad förmåga att frodas med en stärkelserik diet. Forskning visar att det var "avgörande för tidiga hundars överlevnad att kunna livnära sig på mat som till stor del bestod av vegetabilier, så som rotfrukter och spannmål". Hundar har framavlats och domesticerats av människan och skiljer sig från vargen på flera punkter. "Förutom en tydlig anpassning av hundars matsmältningsapparat fann forskarna också många skillnader i gener som styr hur hjärnan utvecklas. Det är troligt att flera av dessa förändringar skulle kunna förklara varför hundar har ett annorlunda beteende än vargar.". (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.