Hyfs Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder hyfs, varianter, uttal och böjningar av hyfs

Hyfs synonym, annat ord för hyfs, vad betyder hyfs, förklaring, uttal och böjningar av hyfs.

Synonym till hyfs

Vad betyder och hur uttalas hyfs

Hyfs uttalas hyfs och är ett substantiv -en.

Hyfs betyder:

Ordformer av hyfs

Singular

hyfs
obestämd grundform
hyfs
obestämd genitiv
hyfsen
bestämd grundform
hyfsens
bestämd genitiv

Hyfs är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Hyfs på Engelska

  • manners

Hur används ordet hyfs

  1. Vissa ämnen återkommer regelbundet på insändarsidorna. Kring påsk och nyår hoppas bidrag med vädjan om att folk ska avstå från att använda fyrverkerier för att inte hundar ska bli skrämda. Ofta förekommer vågor av insändare om att hundar bör/ska hållas i ledband samt att deras ägare ska ta upp deras avföring och att katter inte borde få gå fria. Andra återkommande frågor berör fotgängares skyldighet att använda en viss del av gemensam gång- och cykelbana för att inte kollidera med cyklar samt allt som har med cykling att göra: hjälmtvång, cyklisters hyfs och liknande. Även andra trafik- och kollektivtrafikfrågor dryftas regelbundet. (källa)
  2. Magdalena Ribbing hade fram till sin död en spalt i Dagens Nyheters nätupplaga, där hon besvarade frågor om etikettregler, hyfs och stil. Hon skrev ett femtontal olika böcker i ämnet, utgivna av Bokförlaget DN, Forum bokförlag och Natur och Kultur. Hon var i Sverige sin tids mest kända auktoritet i stil- och etikettfrågor. Magdalena Ribbing var en flitigt anlitad föreläsare samt förekom ofta i radio och tv, speciellt vid sådana evenemang som Nobelhögtidligheterna. (källa)
  3. "Vanligt hyfs, sunt förnuft". (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.