höjdbollarnas

Höjdboll är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet höjdboll

1. I den 51:a minuten kom en höjdboll mot straffområdet som Maradona nickade och samtidigt boxade över Peter Shilton, det så kallade "Guds hand-målet". 5 minuter senare gjorde Maradona det som 2002 röstats fram hos FIFA som århundradets snyggaste mål. Han fick bollen på egen planhalva och gick på egen hand förbi halva engelska landslaget och gjorde mål med sin vänster. Gary Lineker gjorde Englands mål. (källa)
  2. Danmark kvalade in till VM 1998 under ledning av den svenska förbundskaptenen Bo Johansson, men förhoppningarna var inte stora efter bland annat en förlust med 0-3 mot Sverige. Detta var Brians första och enda VM-slutspel men förhoppningarna var inte större efter gruppspelet. Danmark spelade 1-0 mot Saudiarabien, 1-1 mot Sydafrika och 1-2 mot Frankrike. Motståndarna i åttondelsfinalen var Nigeria som hade många skickliga spelare och hade besegrat Spanien i gruppspelet. Men Danmark spelade ut Nigeria totalt och vann med 4-1, där Brian gjorde målet som betydde 2-0. Han var delaktig i ytterligare två. Danmark mötte Brasilien i kvartsfinalen och spelade bra även där. Danmark tog ledningen efter en och en halv minut, genom en genial passning av Brian till Martin Jørgensen efter en snabb frispark av Michael Laudrup. Tio minuter senare kvitterade Bebeto och en kvart senare lyfte Rivaldo in 2-1 efter en dansk försvarsmiss. Men Danmark gav inte upp, och i den 50:e minuten kom en höjdboll mot Brian. Han tog ner den på bröstet och drämde in bollen bakom en chanslös Claudio Taffarel. Men tio minuter efter Brians mål avgjorde Rivaldo matchen med ett välplacerat långskott som betydde 3-2. Danmark var utslagna, men intrycket var ändå starkt. Brian och Michael valdes in i VM:s världslag. Efter VM slutade bröderna sina landslagskarriärer på topp och lämnade efter sig två av de bästa danska spelarkarriärerna genom tiderna. (källa)
  3. Endast Walter Schachner från Österrike och Wolfgang Dremmler från Västtyskland försökte i någon mån att liva upp spelet, dock utan resultat eftersom övriga spelare inte gjorde detsamma. Ironiskt nog blev samme Schachner varnad i 32:a minuten för protester mot sina egna spelare. Under andra halvlek var det knappt ens någon som sprang på planen utan spelarna tillbringade istället tiden åt att långsamt passa bollen mellan varandra eller tillbaka till sin målvakt ibland varvat med några enstaka resultatlösa höjdbollar in på offensiv planhalva, och vissa felpassningar beskrivs som uppenbart medvetna. (källa)