Iögonfallande synonym, annat ord för iögonfallande, vad betyder iögonfallande, förklaring, uttal och böjningar av iögonfallande.

Synonymer till iögonfallande

Iögonfallande översättning

Engelska

conspicuous

Hur används ordet iögonfallande

  1. Gammaflyet har ett vingspann på mellan 35 och 50 millimeter. Framvingarna är på ovansidan mönstrade med fält och linjer i olika storlekar i olika bruna, grå och gulvita nyanser. En iögonfallande detalj är en silvervit teckning mitt på vingen som liknar bokstaven Y eller den grekiska bokstaven gamma, γ. Bakvingens ovansida är ljusare gråbrun med ett brett mörkare brunt ytterkantsfält. På mellankroppen har den ett par bruna hårtofsar. (wikipedia.org)
  2. När hosorna började göras om till byxor, dvs syddes ihop, föddes behovet av att konstruera en öppning som snabbt och enkelt gick att öppna och stänga utan att plagget togs av. Den tidiga varianten var i god tradition stor och iögonfallande. Det var ett sprund framtill som slöts med stora och vackert utformade knappar. (wikipedia.org)
  3. En vuxen gädda har få naturliga fiender men exempelvis vissa rovfåglar som fiskgjuse tar gädda. Små gäddor hotas i första hand av större gäddor och annan rovfisk, som abborre och gös. De äldsta rapporterade gäddorna är 30 år i England, 33 år i Finland och 16 år i Sverige. Gäddan kan drabbas av gäddbandmask. En relativt vanligt förekommande sjukdom är gäddsarkom. Gäddor med denna virussjukdom är vad många kallar "böldgäddor" på grund av de ofta stora och iögonfallande cancersvulsterna. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.