Ilning Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder ilning, varianter, uttal och böjningar av ilning

Ilning synonym, annat ord för ilning, vad betyder ilning, förklaring, uttal och böjningar av ilning.

Synonymer till ilning

Vad betyder och hur uttalas ilning

Ilning uttalas il|ning och är ett substantiv -en -ar.

Ordformer av ilning

Singular

ilning
obestämd grundform
ilnings
obestämd genitiv
ilningen
bestämd grundform
ilningens
bestämd genitiv

Plural

ilningar
obestämd grundform
ilningars
obestämd genitiv
ilningarna
bestämd grundform
ilningarnas
bestämd genitiv

Ilning är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet ilning

  1. Med hjälp av tandkrämer som innehåller pyrofosfat kan man hindra uppkomsten av tandsten. Risken med den tandkrämen är att den kan orsaka ilningar i tänderna. (källa)
  2. Känningar av olika slag, såsom ilningar, isningar eller starkare smärta, kan uppstå om en kariesskada fått bre ut sig tillräckligt. Emaljsubstans har då försvunnit i så stor mängd att dentinkanalerna i dentinet blottas och vätskan i dem som står i kontakt med pulpans nervtrådar börjar röra på sig. Detta retar i sin tur nervtrådarna som skickar signaler till hjärnan och smärtförnimmelser/ilningar uppstår. Retningar som påverkar kan vara vibrationer, värme, kyla, osmos (till exempel socker som drar vätska från dentinkanalerna), bakteriella toxiner eller syror från föda eller magen. (källa)
  3. Ilningar i tänderna är ett vanligt förekommande symptom bland människor. Ilningarna brukar vanligtvis framträda när tänderna utsätts för kyla, värme eller söta och sura livsmedel. Orsaken till symptomet brukar vara karies eller sprickor i tänderna, men även slarvig tandborstning kan ge upphov till ilningar. Tandsmärta känns som en isande akut smärta, speciellt när man äter eller dricker något kallt eller varmt. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.