Inkomstskillnad Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder inkomstskillnad, varianter, uttal och böjningar av inkomstskillnad

Inkomstskillnad synonym, annat ord för inkomstskillnad, vad betyder inkomstskillnad, förklaring, uttal och böjningar av inkomstskillnad.

Vad betyder och hur uttalas inkomstskillnad

Inkomstskillnad uttalas in|komst|skill|nad och är ett substantiv.

Ordformer av inkomstskillnad

Singular

inkomstskillnad
obestämd grundform
inkomstskillnads
obestämd genitiv
inkomstskillnaden
bestämd grundform
inkomstskillnadens
bestämd genitiv

Plural

inkomstskillnader
obestämd grundform
inkomstskillnaders
obestämd genitiv
inkomstskillnaderna
bestämd grundform
inkomstskillnadernas
bestämd genitiv

Inkomstskillnad är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet inkomstskillnad

  1. Kåkstäder förekommer idag i många länder, speciellt de som har låga inkomster. Rikare länder med stora inkomstskillnader brukar även ha kåkstäder. (källa)
  2. Misshushållning och finansskandaler 1995 orsakade en tillbakagång i den lettiska ekonomin. Trots stora inkomstskillnader har befolkningen en relativt hög levnadsstandard med ett Human Development Index på 0,988 vilket placerar dem på 39:e plats i världen enligt 2018 års siffror. (källa)
  3. Ginikoefficient - Ginikoefficienten mäter inkomstskillnaderna inom ett land. (källa)
  4. 2001 levde 70 % av hushållen under fattigdomsgränsen och inkomstskillnaderna var stora. (källa)
  5. År 2000 var 60 procent av befolkningen mycket fattiga, och inkomstskillnaderna är stora. Korruptionen i landet är stor och landet har en omfattande ekonomisk brottslighet, såsom penningtvätt och bedrägerier, till exempel så kallade Nigeriabrev. År 2003 inrättades Economic and Financial Crimes Commission (EFCC) för att motverka ekonomisk brottslighet. År 2006 rapporterade BBC att 31 av landets 36 statsguvernörer (vilka åtnjuter immunitet under sin ämbetstid) var under utredning av EFCC, misstänkta för korruption . År 2000 låg landet sist av 90 undersökta länder på Transparency Internationals korruptionsindex med ett betyg på 1,2 av 10. I motsvarande undersökning 2006 låg landet på plats 142 av 163 med en poäng på 2,2. (källa)
  6. År 2000 var 60 procent av befolkningen mycket fattiga, och inkomstskillnaderna är stora. Korruptionen i landet är stor och landet har en omfattande ekonomisk brottslighet, såsom penningtvätt och bedrägerier, till exempel så kallade Nigeriabrev. År 2003 inrättades Economic and Financial Crimes Commission (EFCC) för att motverka ekonomisk brottslighet. År 2006 rapporterade BBC att 31 av landets 36 statsguvernörer (vilka åtnjuter immunitet under sin ämbetstid) var under utredning av EFCC, misstänkta för korruption . År 2000 låg landet sist av 90 undersökta länder på Transparency Internationals korruptionsindex med ett betyg på 1,2 av 10. I motsvarande undersökning 2006 låg landet på plats 142 av 163 med en poäng på 2,2. (källa)
  7. Inkomstskillnaderna i landet är stora och 2010 beräknades 57,1 % av befolkningen ligga under fattigdomsgränsen. (källa)
  8. Beträffande inkomstskillnaderna vill Sannfinländarna minska dem. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.