Innan Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder innan, varianter, uttal och böjningar av innan

Innan synonym, annat ord för innan, vad betyder innan, förklaring, uttal och böjningar av innan.

Synonym till innan

Vad betyder och hur uttalas innan

Innan uttalas inn|an ad och är ett verb.

Innan betyder:

Ordformer av innan

Ordform(er) innan adverb

Andra språk

Innan på Engelska

 • until, before - the day before
 • before - it took a long time before he came, call me before you leave!
 • before - before Christmas, before that (happens)

Hur används ordet innan

 1. Eftersom de är så lika, skriver forskarna i Nature Ecology & Evolution, måste de dela ett gemensamt ursprung. Antagligen, hävdar de, utvecklades de första fjädrarna redan för 250 miljoner år sedan, det vill säga långt innan de första fåglarna såg dagens ljus. (källa)
 2. Birgitte Bonnesen dröjer några sekunder där vi sitter mitt emot varandra, innan hon säger. (källa)
 3. Han är regeringens officiella talesperson och en av mycket få i kretsen kring Orbán som ställer upp på intervjuer. Han har just intervjuats av brittiska BBC innan Expressen träffar honom på hans kontor, precis runt hörnet från det väldiga, ungerska parlamentet vid Donau i centrala Budapest. (källa)
 4. Spelarna får också tydliga direktiv att inte uttala sig om motståndarna, domarna eller fans och om eller när det sker är det i samförstånd med laget och tränarna med syfte att vinna fördelar. Som 2010 när jag spelade med Färjestad och mötte Skellefteå i kvartsfinalen. Vi hade under matchserien irriterat oss på Jimmie Ericsson och hans tendens att ramla lätt och det var ett återkommande samtalsämne och irritationsmoment inom laget. Jag minns än idag hur jag kunde vara förbannad och irritera mig på Jimmie när jag skulle lägga mig dagen innan match och än mer ilsk när jag vaknade upp dagen efter. Jag vet. Han hade tagit sig in under skinnet på mig och som lag lät vi det påverka oss. Utåt sa vi dock ingenting, inte förrän efter match fem då vi medvetet och strukturerat gick till skarp attack mot Ericsson. Vi skulle sätta press på Ericsson, och domarna förstås, men vad vi inte var medvetna om var Ericssons unika förmåga att lyfta sig själv och sitt lag i situationer som denna. Nej. Det blev inte lyckat. Jag erkänner det. Att jag och Jimmie sedan bodde tillsammans under VM bara nån vecka efter var rätt stelt inledningsvis även om vi vartefter log åt det faktum att vi alldeles nyss avskytt varandra. Och för att tydliggöra. Jimmie var en härlig kille utanför isen. (källa)
 5. Det hinner slå om till grönt och sedan till rött igen, innan någon i bilen kan fatta att det är sant. (källa)
 6. Det slaktas 100 000 kycklingar om dagen på Guldfågelns slakteri. De flesta kycklingar lastas maskinellt hos kycklinguppfödarna. En maskin med stora gummiklädda borstar eller lameller fångar in djuren från marken och för kycklingarna vidare upp på ett smalt rullband. Därefter lastas de i lådor, som packas in i en långtradare. Väl på slakteriet hängs de upp i fötterna i ett rullande band som för dem till bedövning i ett strömförande vattenbad innan slakten. (källa)
 7. Folkhälsomyndigheten rekommenderar att man blöter ner ytan man ska rengöra innan man börjar, på så vis dammar inte partiklarna upp. (källa)
 8. Abolition är efterskänkande av eventuellt straff redan innan åtal väckts eller dom avkunnats, i motsats till nåd som endast kan beviljas när lagakraftvunnen dom föreligger. (källa)
 9. Många år senare blev Gerhard Lang delägare i ett tryckeri. Han mindes sin barndoms kak-kalender, vilket inspirerade honom till att vid 1900-talets början ge ut den första tryckta julkalendern i form av en julkalender. Dock, året innan gavs en kalender ut i form av en adventsklocka (adventuhr) i Hamburg och man kan diskutera huruvida detta var den första tryckta julkalendern eller inte. Gerhard Langs adventskalender bestod av två ark varav det ena hade tjugofyra julmotiv, som efter hand klipptes ut och fästes på motsvarande plats på det andra arket. Succén blev oväntat stor och på 1920-talet skapade Lang en ny variant med luckor och tredimensionella julkalendrar avsedda för innehåll i form av föremål. Dessa hade stadsmotiv och religiösa motiv. (källa)
 10. Adventsljusstakarna står på norra halvklotet, där december är årets mörkaste månad, även symboliskt för "ett ljus i mörkret" och liknande fanns där innan kristendomen. Många advents-, Lucia- och julsånger beskriver hur ljusen tänds i adventstider. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.