Integrera Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder integrera, varianter, uttal och böjningar av integrera

Integrera synonym, annat ord för integrera, vad betyder integrera, förklaring, uttal och böjningar av integrera.

Synonymer till integrera

Vad betyder och hur uttalas integrera

Integrera uttalas integr|era och är ett verb -de.

Integrera betyder:

Ordformer av integrera

Aktiv

integrera
infinitiv
integrerar
presens
integrerade
preteritum
integrerat
supinum
integrerande
presens particip
integrera
imperativ

Passiv

integreras
infinitiv
integreras
presens
integrerades
preteritum
integrerats
supinum

Perfekt particip

integrerad en
~ + subst.
integrerat ett
~ + subst.
integrerade den/det/de
~ + subst.

Integrera är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Andra språk

Integrera på Engelska

  • integrate - integrate the old town centre with new construction

Hur används ordet integrera

  1. – Vi anser det rätt att rikta uppmärksamhet mot existerande fakta, som vi ser det. Ni har allt fler olika kulturer i Sverige, speciellt muslimska, som ändrar på den svenska demokratins ansikte. Det är något som bekymrar oss. Vi har genomlevt detta för århundraden sedan, och levde intill det turkiska imperiet. Idén att det går att integrera olika kulturer är en misstuppfattning. (expressen.se)
  2. Åkerlunds Förlag) slogs 1963 ihop med Aktuellt för Män (sedan 1961 namnet på förutvarande Levande Livet) under det nya namnet FIB-aktuellt. Alla tidningarna började integrera bildserier med lättklädda och allt mer avklädda (unga) kvinnor, och konkurrensen dem emellan[källa behövs] ledde under decenniet till att en alltmer pornografisk accentuering av (delar av) innehållet. 1978 kom dessutom Aktuell Rapport. Reportagematerialet fick samtidigt en mer sensationsbaserad inriktning. Det sensationsinriktade innehållet spreds nu också i andra tidningar som Veckans Brott och Kriminaljournalen. (wikipedia.org)
  3. För alla integraler är det inte alltid naturligt att definiera integralen för alla funktioner. Med till exempel Lebesgueintegralen och Riemannintegralen finns många funktioner som inte är resonliga att integrera. Följaktligen måste man betrakta en mindre klass av funktioner, integrerbara funktioner, som är naturliga att integrera. Det finns många definitioner för integrerbarhet och beror på vilken integral man använder. (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast: