Isskulptur Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder isskulptur, varianter, uttal och böjningar av isskulptur

Isskulptur synonym, annat ord för isskulptur, vad betyder isskulptur, förklaring, uttal och böjningar av isskulptur.

Vad betyder och hur uttalas isskulptur

Isskulptur uttalas is|skulpt|ur och är ett substantiv.

Ordformer av isskulptur

Singular

isskulptur
obestämd grundform
isskulpturs
obestämd genitiv
isskulpturen
bestämd grundform
isskulpturens
bestämd genitiv

Plural

isskulpturer
obestämd grundform
isskulpturers
obestämd genitiv
isskulpturerna
bestämd grundform
isskulpturernas
bestämd genitiv

Isskulptur är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet isskulptur

  1. 1892 deltog Nellie Melba i en uppsättning av Wagners opera Lohengrin vid Covent Garden. Duke of Orléans gav en middagsbjudning för att fira hennes triumf. Escoffier skapade en ny dessert för detta tillfälle och för att visa den använde han en isskulptur av en svan som förekommer i operan. Svanen bar persikor vilande på en bädd av vaniljglass, toppade med spunnet socker. 1900 skapade Escoffier en ny variant av efterrätten. För att fira öppnandet av Carlton Hotel i London där han var chefskock, uteslöt han issvanen och toppade persikorna med hallonmos. Andra versioner av denna dessert använder päron, aprikoser eller jordgubbar istället för persikor och/eller hallonsås eller smält rödavinbärsgelé istället för hallonmoset. (källa)
  2. Samhället hyser Ålsta folkhögskola vars elever årligen arrangerar Fränstaglacialen, där allmänheten kan beskåda konstelevernas isskulpturer. (källa)
  3. I ett stort grå/svart slott på ett högt berg bor en gammal uppfinnare som har lyckats bygga en man, Edward Scissorhands. Men han hinner aldrig ge Edward ett par riktiga händer förrän han dör av ålderdom. Istället får Edward behålla de saxar som ersatt händerna i väntan på ett par riktiga. Där lever Edward nu helt ensam i det gamla slottet. Men en dag beger sig Peg Boggs upp till slottet för att sälja kosmetika, och där får hon syn på Edward. Hon tar då hem honom till sitt hus i Pastellstaden. Där har han det bra, han klipper buskar, hår på människor och hundar och gör isskulpturer. Men en dag så har Pegs dotters pojkvän lurat med honom på ett rån hos sina föräldrar. När polisen dyker upp lyckas alla inblandade förutom Edward hinna undan. En kvinna i staden, Joyce, som ligger med de flesta, var från första början intresserad av Edward. Hon hjälper honom att starta en frisersalong, och när hon ska visa upp olika förkläden så försöker hon att ha sex med Edward, och när han inte svarar på hennes närmanden så lurar hon alla andra att han förgrep sig på henne. (källa)
  4. Parken har flera gånger varit med i tävlingen Sveriges vackraste park. Den har utsetts till Sveriges vackraste park i vinterskrud. En specialitet är snö- och isskulpturerna. Varje vinter sedan 1986 uppförs en stor djurskulptur i parken. På ryggen av djuret anläggs en isrutschkana. Till påsken smyckas parken med påskkycklingar eller dylikt. Parken ligger i anslutning till Luleå domkyrka. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.