Jet Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder jet, varianter, uttal och böjningar av jet

Jet synonym, annat ord för jet, vad betyder jet, förklaring, uttal och böjningar av jet.

Synonym till jet

Vad betyder och hur uttalas jet

Jet uttalas jet [jet´] och är ett substantiv jeten  strålmotordrift; strålmotordrivet flygplan; i sms äv. strål- el. sprut-  gagat, beckkol.

Ordformer av jet

Singular

jet
obestämd grundform
jets
obestämd genitiv
jeten
bestämd grundform
jetens
bestämd genitiv

Jet är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Jet på Engelska

 • jet - plane jet plane, jumbo jet

Hur används ordet jet

 1. En jetström är en kraftig, relativt smal luftström i atmosfären på omkring elva kilometers höjd strax under tropopausen. De bildas på gränsen mellan angränsande luftmassor med betydande temperaturskillnader, som mellan polarregionerna och den varmare luften kring ekvatorn. Vid sällsynta tillfällen är jetströmmen synlig från marken, den kan ses som en cirka 10 km bred kondensstrimma som sträcker sig över himlen i väst-östlig riktning. (källa)
 2. Jetbränsle framställs ur råolja, men långt ifrån alla råoljor duger till produktion av jetbränsle. Inte heller alla raffinaderier har teknik att framställa jetbränsle. Jetbränsle finns i olika kvaliteter, såsom Jet A1, Jet A och Jet B. Civila luftfartyg flyger nästan alltid på Jet A1, som är den bästa kvaliteten. (källa)
 3. Flygplan och helikoptrar drivna med jetmotorer, turbopropmotorer respektive turbinmotorer för helikoptrar ("turboshaftmotorer") använder sig av Jet A1. Jet A1 benämns ofta "flygfotogen", jetbränsle eller kerosin. (källa)
 4. Andra förekommande benämningar är svart brunkol, svart bärnsten. Den tyska benämningen är Gagat, den engelska jet (därav jet-black, kolsvart). (källa)
 5. Bläckstråleskrivare, inkjet på engelska, sprutar bläck på pappret genom mikroskopiska munstycken. Skrivhuvudet förs sidled tvärsöver papperet, som matas fram under skrivhuvudet. Skrivhuvudet består, ofta, av 50 små bläckfyllda kammare, var och en försedd med en pip eller ett munstycke. (källa)
 6. Thomas Steen - f.d. ishockeyspelare i bl.a. Färjestad och Winnepeg Jets. (källa)
 7. I Sverige introducerades Hydro år 1985 som varumärke, detta i samband med att Norsk Hydro övertog Mobils samtliga bensinstationer i Sverige. År 1996 växte stationsnätet ytterligare, då Hydro köpte Uno-X. I september 2007 meddelades att StatoilHydro planerade att köpa ConocoPhillips stationsnät, JET, i Sverige och Danmark. Som ett villkor till StatoilHydro för att genomföra affären kom Hydro att försvinna som bensinstation i Sverige under hösten 2009. Samtliga 118 stationer såldes till finländska St1. (källa)
 8. Jetåldern (the Jet Age), populärt uttryck för åren då de första jetflygplanen för militärt och civilt bruk togs i tjänst. De militära kom redan under andra världskrigets sista skede i såväl Tyskland som England. Trafikflygplanen började tas i bruk i någon omfattning i form av Boeing 707 (1958), Douglas DC-8 (1959) och Sud Aviation Caravelle (1959) fast de hade föregåtts av de Havilland Comet redan 1952. På grund av ett par haverier kom dock Comet att försenas och Comet 4 togs i trafik 1958. (källa)
 9. Fredag 6/5 2005 kl. 21:00. Radarparet åker till Kalifornien i USA för att testa modernt självförsvar och antiterrorism à la Jim Wagner. Dessutom får de träffa Benny "The Jet" Urquidez. Kampsportens historia del 6: Split vision. (källa)
 10. Den tekniska definitionen av taxiflyg avslöjar inte mycket om vad begreppet egentligen innebär. För att på ett enklare sätt förklara termens innebörd kan man säga att taxiflyg helt enkelt är jet- samt propellerflygplan inklusive besättning (kapten samt styrman) som hyrs ut på tillfälligt uppdrag för transport av passagerare och/eller gods. Endast av civila luftfartsmyndigheter auktoriserade taxiflygbolag får erbjuda taxiflyg, I Sverige är det Transportstyrelsen som är ansvarigt organ för luftfart. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.