Jobba synonym, annat ord för jobba, vad betyder jobba, förklaring, uttal och böjningar av jobba.

Synonymer till jobba

Vad betyder och hur uttalas jobba

Jobba uttalas jobba och är ett verb -de.

Jobba betyder:

Ordformer av jobba

Aktiv

jobba
infinitiv
jobbar
presens
jobbade
preteritum
jobbat
supinum
jobbande
presens particip
jobba
imperativ

Passiv

jobbas
infinitiv
jobbas
presens
jobbades
preteritum
jobbats
supinum

Perfekt particip

jobbad en
~ + subst.
jobbat ett
~ + subst.
jobbade den/det/de
~ + subst.

Jobba är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Jobba översättning

Engelska

work

Hur används ordet jobba

  1. Som radiolyssnare är det förstås helt hopplöst att försöka jobba, måla staketet eller ens bre en macka till lunch medan Thure Lindhardt samtalar med dig. Men det är mycket rogivande om du har tid att lyssna, reflektera. (aftonbladet.se)
  2. Råmaterialet till en vanlig form av glasmassa består av sand (59 %), soda (18 %), dolomit (15 %), kalksten (4 %), nefelin (3 %) och sulfat (1 %). Förhållandet mellan de olika beståndsdelarna varierar beroende på vad glaset ska användas till, om det ska vara lättflytande eller "kallt", det vill säga trögflytande och lättare att jobba med, och dess övriga egenskaper. När man framställer färgat glas, kan man också tillsätta olika metalloxider, eller andra kemikalier som fosfat, selen eller guld. (wikipedia.org)
  3. – Jag tänker att Anna kommer att fortsätta jobba på med Frida, men hon är redo att axla den (Fridas) rollen redan nu och vi kommer få se en annan Anna nästa säsong. Den här medaljen kommer i helt rätt läge för henne. (aftonbladet.se)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Jobba Synonymer Betyder Uttal