Juni Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder juni, varianter, uttal och böjningar av juni

Juni synonym, annat ord för juni, vad betyder juni, förklaring, uttal och böjningar av juni.

Vad betyder och hur uttalas juni

Juni uttalas juni oböjligt och är ett substantiv.

Juni betyder:

Ordformer av juni

Singular

juni
obestämd grundform
junis
obestämd genitiv

Juni är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Juni på Engelska

  • June

Hur används ordet juni

  1. Damallsvenskan har fått ett ansiktslyft i årets magasin med betydligt fler sidor, bland annat med kommentarer till samtliga spelare och givetvis våra getingbetyg. Damfotbollen är hetare än på länge efter den rafflande guldstriden i allsvenskan i höstas – och tack vare svenska landslaget som sätter piff på VM-festen i Frankrike i juni och juli. (källa)
  2. Trots förseningen så konstaterar regeringen att tidsschemat för när alla fullt ut ska leva upp till kraven fortsatt ligger kvar. Det innebär att helt nya sajter ska nå upp till dem senast i september 2019 medan befintliga sajter inte behöver ha anpassat allt förrän i juni 2020. (källa)
  3. Parningstiden infaller i september och mellan bockarna utkämpas strider. I maj eller juni föder honan vanligen två enfärgade ungar som växer ganska fort. (källa)
  4. Busarna bestående av Anders Ågren, gitarr, ukulele, sång, Olle Johansson, gitarr, mandolin, sång, Linda Dahl, sång, percussion, melodika, Mathias Dahl, cajon, slagverk, trummor, sång, Patrik Granath, bas. I juni 2015 kom CD:n Fingret På Näsan, utgiven av bolaget Matrona. Enkla låtar om en dag på förskolan. Viktiga saker som balansgång, trehjuling, pölar, räkna, hoppa mm tas upp. Bandet har funnits sedan 2005 och hunnit med ett antal turnéer i Sverige. (källa)
  5. Sjusovaren är nattaktiv och lever främst i lövskog, men också i blandskog och trädgårdar. Den är högljudd, med olika brummande, morrande och visslade läten. Under parningstiden har den ett genomträngande, upprepat pipande. Sjusovaren kan bli upp till 4–5 år gammal. Den ligger i dvala från september eller november till maj eller juni. (källa)
  6. Expeditionen avreste från Paris 20 april 1736. 20 juni var de framme i Torneå. Det var tänkt att gradmätningen skulle utföras längs kusten och på öar i Bottenviken, men efter rekognosering fanns att varken kusten eller öarna var lämpliga. Öarna var inte tillräckligt höga. Planen blev i stället att utföra mätningarna på bergshöjder längs Torne älv, bland annat eftersom älven rinner i lämplig nord-sydlig riktning. (källa)
  7. Miljöskatter på byggmaterial kan vara avgörande för att uppnå hållbarhet inom byggsektorn, enligt en rapport som överlämnades 27 juni 2008 av Europeiska miljöbyrån (European Environment Agency). (källa)
  8. Grusviva (Androsace septentrionalis) är en ettårig viveväxt som liknar vivorna genom bland annat bladrosetten, stjälken och blomflocken, men som skiljer sig genom ett äggformat, ej cylindriskt kronrör och ett mer vidgat blomfoder. Fröhuset är nästan klotrunt och öppnar sig genom att toppen spricker sönder i fem flikar. Grusviva blommar i maj och juni och blomfärgen är vit. Växten blir vanligen mellan 5 och 20 centimeter hög. (källa)
  9. Varumärket Grådask registrerades 16 juni 1906 men hade redan då varit i bruk i cirka 50 år. Benämningen uppstod i mitten av 1800-talet, som namn på ett Very Old Superior Red Portwine i vinhandlare J. D. Grönstedts sortiment. Det krångliga namnet gjorde att det blev döpt till Grådask i folkmun (antagligen efter den mellangrå etiketten), vilket till slut registrerades som varumärke. 2008 köpte Pernod Ricard varumärket från Vin &. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.