Känsla Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder känsla, varianter, uttal och böjningar av känsla

Känsla synonym, annat ord för känsla, vad betyder känsla, förklaring, uttal och böjningar av känsla.

Synonymer till känsla

Vad betyder och hur uttalas känsla

Känsla uttalas känsla och är ett substantiv -n känslor.

Känsla betyder:

Ordformer av känsla

Singular

känsla
obestämd grundform
känslas
obestämd genitiv
känslan
bestämd grundform
känslans
bestämd genitiv

Plural

känslor
obestämd grundform
känslors
obestämd genitiv
känslorna
bestämd grundform
känslornas
bestämd genitiv

Känsla är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Känsla på Engelska

 • feeling - feeling of responsibility, self-esteem, feeling of guilt, an uncomfortable feeling, I have a strong feeling that sth. is going to happen, without any feelings of solidarity
 • feeling - cold, gush of emotion, he is afraid of showing his feelings

Hur används ordet känsla

 1. Årets Redigerare: BJÖRN ERIKSSON för HelikopterrånetMotivering: Med en genomtänkt och väl genomförd spänningsdramaturgi, ett suggestivt och engagerande formspråk och en fenomenal känsla för stämningar satte han en magnifik ton i både klippning och ljud. Han har genom ett lika stilsäkert som känsligt berättande, skapat ett mästerverk inom genren. (källa)
 2. En adrenalinjunkie är en person som är beroende av känslan och euforin som uppstår när adrenalin utsöndras i det sympatiska nervsystemet, som exempelvis sker under ett fallskärmshopp. Detta är ett potentiellt farligt tillstånd då personer med detta beteende tenderar att dras till allt farligare saker, och oftast sätts livet på spel enbart för att få en intensivare känsla av adrenalinet. Ännu ett exempel är så kallade "dare devils" som klättrar på byggnadskranar eller höga byggnader utan säkerhetsutrustning. (källa)
 3. När patienten kommer till undersökningen får denne dricka en liten mängd Minifom som minskar skum och gasbildning i magsäcken. Svalget bedövas sedan med bedövningsspray som kan ge en känsla av en klump i halsen. Bedövningen eller undersökningen påverkar inte andningsvägarna på något sätt utan patienten kan andas normalt under hela undersökningen. (källa)
 4. Glädje är ett känslotillstånd av tillfredsställdhet. När man är glad är man lycklig eller road, det är en positiv känsla. Människor uttrycker ofta glädje genom att le. Enligt svenska glädjeforskare är givandet till ens omgivning en stark anledning till glädje. Motsatser till glädje kan vara sorg och vrede. (källa)
 5. Många människor anser gråzoner vara något helt naturligt, medan andra reagerar med misstänksamhet och en känsla av att något är defekt eller ofullständigt om en gråzon förekommer. (källa)
 6. Pannåer av trä, masonit, papp, eller syntetiskt material var ett svårt underlag på grund av det fuktiga klimatet i Venedig redan på medeltiden. På skivan eller pannån, som kommer från franskans panneau och ytterst av senlatinets pannus, som betyder "tygstycke", "duk" eller "trasa", kan man måla direkt eller fästa en bild. Pannåerna svällde ofta och då rörde sig målningarna och sprack. För att skapa strukturer och annan känsla i målningen började man därför att använda sig av duk som underlag och även att utnyttja vävda dukars olika gräng. (källa)
 7. Gödning är uppfödning av djur för slakt, det vill säga att ge slaktdjuret en lämplig fettansamling. Ordet ger en känsla av icke lämplig fettansättning, särskilt i sammansättningarna gödkyckling och gödsvin, men används ändå i ordet gödkalv. (källa)
 8. Helande syftar inom medicinsk antropologi på den subjektiva upplevelse en patient har av sitt tillfrisknande. Detta kan jämföras med sjukdomens dubbla identitet av medicinskt tillstånd och patientens egna upplevelse av sjukdomen. Fullständig hälsa är därmed kopplat till patientens känsla av att må bra, vid sidan av det medicinska sjukdomstillståndets avhjäpande. (källa)
 9. Inom såväl klassisk andlighet som nyandlighet är holism ofta ett centralt begrepp och grunden för hela existenssynen med världsalltet som en enda sammanhängande helhet, där allt har sin funktion och speciella plats och allt påverkar vartannat. Även inom alternativmedicin och psykosomatiska hälsobegrepp utgör holism en grund för friskvård och sjukdomsförståelse baserad på obalanstillstånd hos individen som kropp–känsla–tanke–själ i ett helhetssystem. I moderna vetenskaper som ekologi och kaosforskning (med den så kallade fjärilseffekten som ett känt exempel) är helhetssystemens samband också grundläggande, där även en liten förändring anses kunna påtagligt påverka helheten. Begreppet holism har efterhand även överförts till politisk filosofi och ingår i grön ideologi och som grundideologi för partier som Enhet. (källa)
 10. Effekten vid användning beror på om användaren har använt heroin förut. Första gångerna man intar heroin är kräkningar vanliga, samtidigt som ruset innebär en känsla av att alla bekymmer försvinner, all smärta, ångest, tristess och leda är borta, och personen känner en varm våg av lättnad och intensivt välbefinnande. Vid stora doser känner användaren sig varm, är omväxlande pigg och sömnig och känner sig torr i munnen. Ögats pupiller krymper till ungefär ett knappnålshuvuds storlek. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.