Kabbalist Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder kabbalist, varianter, uttal och böjningar av kabbalist

Kabbalist synonym, annat ord för kabbalist, vad betyder kabbalist, förklaring, uttal och böjningar av kabbalist.

Vad betyder och hur uttalas kabbalist

Kabbalist uttalas kabb|al|ist [-is´t] och är ett substantiv -en -er.

Ordformer av kabbalist

Singular

kabbalist
obestämd grundform
kabbalists
obestämd genitiv
kabbalisten
bestämd grundform
kabbalistens
bestämd genitiv

Plural

kabbalister
obestämd grundform
kabbalisters
obestämd genitiv
kabbalisterna
bestämd grundform
kabbalisternas
bestämd genitiv

Kabbalist är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet kabbalist

  1. Under medeltiden var kabbalan djupt influerad av islams mystik, sufismen, vilket gav upphov till en rik litteratur i Andalusien. Under 1500-talet i staden Safed i nuvarande Israel där den lurianska skolan uppkom skapades också viktig litteratur inom kabbala. Denna skola bär sitt namn efter rabbin Isaac Luria (även kallad Ari) som alla kabbalister i hans efterföljd riktade sig efter. Ytterligare en betydelsefull person var hans lärjunge Chayim Vittal.
  2. En annan inflytelserik och viktig kabbalist var rabbin Yehuda Ashlag 1884-1954, även känd som Baal HaSulam ("stegens ägare"), en titel han fick efter att ha färdigställt ett av sina mästerverk, Sulamkommentaren. Ashlag utvecklade en studiemetod som var lämplig för nutida människor. Han är även känd för sitt andra mästerverk, Talmud Eser Sefirot ("Studie av de tio Sefirot"), en kommentar på alla Aris skrifter. Vissa anser att detta verk är hela den kabbalistiska lärans kärna. Ashlags mål att studera kabbala på ett förståeligt och lättillgängligt sätt för de intresserade. Det finns numera flera organisationer som förespråkar hans idéer. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.