Kafferep Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder kafferep, varianter, uttal och böjningar av kafferep

Kafferep synonym, annat ord för kafferep, vad betyder kafferep, förklaring, uttal och böjningar av kafferep.

Vad betyder och hur uttalas kafferep

Kafferep uttalas kaffe|rep och är ett substantiv -et; pl. kafferep.

Kafferep betyder:

Ordformer av kafferep

Singular

kafferep
obestämd grundform
kaffereps
obestämd genitiv
kafferepet
bestämd grundform
kafferepets
bestämd genitiv

Plural

kafferep
obestämd grundform
kaffereps
obestämd genitiv
kafferepen
bestämd grundform
kafferepens
bestämd genitiv

Kafferep är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Kafferep på Engelska

  • coffee party

Hur används ordet kafferep

  1. Gökotta är en svensk tradition att ge sig ut på fågelskådartur och picknick vid den tid på våren och morgonen då göken börjar gala. I delar av Sverige har det varit vanligt att fira gökotta, i synnerhet på Kristi himmelsfärdsdagen och förr även trefaldighetsdagen och dagarna före midsommar. Stora grupper människor kunde då ge sig ut på promenad i skogen eller i stadsparker tidigt, i ottan, för samkväm och kafferep, och för att lyssna på vårfåglarna, främst göken. Kristi himmelsfärdsdag infaller mellan 30 april och 3 juni, vilket är nära gökdagen (ofta 25 april, ibland senare) då göken traditionellt anses först börja gala. (wikipedia.org)
  2. Kafferep är en sammankomst då kaffebröd traditionellt äts i en viss ordning, medan kakbuffé innebär valfri ordning. (wikipedia.org)
  3. Ett kafferep är ett socialt möte, ibland i samband med andra sammankomster som bröllop eller begravning, där det dricks kaffe och traditionellt äts sju sorters kakor. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.