Kaffeved Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder kaffeved, varianter, uttal och böjningar av kaffeved

Kaffeved synonym, annat ord för kaffeved, vad betyder kaffeved, förklaring, uttal och böjningar av kaffeved.

Vad betyder och hur uttalas kaffeved

Kaffeved uttalas kaffe|ved och är ett substantiv.

Ordformer av kaffeved

Singular

kaffeved
obestämd grundform
kaffeveds
obestämd genitiv
kaffeveden
bestämd grundform
kaffevedens
bestämd genitiv

Kaffeved är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet kaffeved

  1. Områdets vägförvaltning gör dock allt för att tvinga honom till underkastelse, och låter plogbilen förstöra mjölkpallen upprepade gånger. Duellen stegras alltmer, tills lantbrukaren en natt bygger upp sin mjölkpall än en gång, men denna gång med en kärna av armerad betong. När plogbilen nästa dag kommer för att åter förvandla mjölkpallen till kaffeved får föraren sitt livs överraskning. (källa)
  2. Den årliga årensningen är en urgammal tradition men frågan är om den ska bli någon i år nu när gamle Abraham är sjuklig. Handlarn hotar med att hugga upp flotten till kaffeved. Rävfarmarn tar därför tag i det hela och inspekterar flotten tillsammans med sonen och Skomakar-Ludde. (källa)
  3. Äppelvikens kallbadhus, som vilade på 14 pontoner, levererades den 15 juli 1916 och fanns kvar till september 1939, då det sjönk, för att man hade glömt att pumpa vatten ur pontonerna. Husen ansågs inte värda att bärgas och repareras, utan försvann därmed. Badhuset "höggs upp till kaffeved". (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.