Kalv Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder kalv, varianter, uttal och böjningar av kalv

Kalv synonym, annat ord för kalv, vad betyder kalv, förklaring, uttal och böjningar av kalv.

Vad betyder och hur uttalas kalv

Kalv uttalas kalv och är ett substantiv -en -ar.

Ordformer av kalv

Singular

kalv
obestämd grundform
kalvs
obestämd genitiv
kalven
bestämd grundform
kalvens
bestämd genitiv

Plural

kalvar
obestämd grundform
kalvars
obestämd genitiv
kalvarna
bestämd grundform
kalvarnas
bestämd genitiv

Kalv är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Kalv på Engelska

  • calf - roast veal, bull-calf, veal

Hur används ordet kalv

  1. Hanen kallas galt (tidigare också fargalt och orne), honan kallas sugga eller so, gylta kallas en gris som fött ungar högst en gång. Gris var ursprungligen namnet på svinets ungar, och när en sugga föder kallas det att hon grisar. Numera kallas ungar hos svin kultingar (rotbesläktat med kalv). En gris i kullen som växer sämre än de andra kallas för pelle. Nosen kallas tryne och svansen kallas knorr (efter sin vanligen rundade form). (källa)
  2. Honan är dräktig i 13 månader. Sen föds en fyra meter lång kalv, som dias ett år. Den genomsnittliga livstiden är fyrtio år. Med hjälp av harpunspetsar som hittats i valkroppar blev det känt att några individer kan nå en ålder av mer än 200 år. (källa)
  3. En ko (av köttras, som den på bilden till höger) som föder upp sin egen kalv och inte används för mjölkproduktion kallas diko. Medelbesättningen på en dikogård är fortfarande mycket mindre än på en mjölkgård och var 2016 endast 18 kor per företag. (källa)
  4. Efter dräktigheten, som varar i cirka 340 dagar, föder honan en kalv. Ungdjur av hankön stannar ungefär två år i hjorden. Unga honor tillhör vanligtvis hela livet samma hjord där de blev födda. Efter fyra till fem år blir ungdjuren könsmogna. Afrikansk buffel lever i cirka 15 till 25 år och i djurparker upp till 30 år. (källa)
  5. Kalv (ungdjur) – ett ungdjur av vissa djurarter. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.