Kantra Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder kantra, varianter, uttal och böjningar av kantra

Kantra synonym, annat ord för kantra, vad betyder kantra, förklaring, uttal och böjningar av kantra.

Synonymer till kantra

Vad betyder och hur uttalas kantra

Kantra uttalas kantra och är ett verb -de.

Kantra betyder:

Ordformer av kantra

Aktiv

kantra
infinitiv
kantrar
presens
kantrade
preteritum
kantrat
supinum
kantrande
presens particip
kantra
imperativ

Passiv

kantras
infinitiv
kantras
presens
kantrades
preteritum
kantrats
supinum

Perfekt particip

kantrad en
~ + subst.
kantrat ett
~ + subst.
kantrade den/det/de
~ + subst.

Kantra är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Andra språk

Kantra på Engelska

  • turn, capsize - the wind veered, the boat is capsizing

Hur används ordet kantra

  1. I flykten glider kustlabben ofta långsamt likt en falk och flaxar med lugna tag. Vid kraftigare vind kantrar den och flyger i vida bågar likt en lira tätt över vågorna. (källa)
  2. 8:e variationen: Olycklig färd i den förhäxade båten (barkaroll). Båten kantrar ömkligt under några kvarnhjul, som Don Quixote inbillar sig vara en fästning. (källa)
  3. Koggarna förde endast en mast och ett segel och var så kallade råseglare. En kogg var byggd med en flat botten utan köl, vilket gjorde det möjligt för skeppet att vid ebb bli stående utan att kantra, och att kunna anlöpa grunda hamnar eller stränder. Den flata botten var byggd i kravellteknik (bordplanken ligger stumt mot varandra). De höga sidorna var däremot byggda på klink (bordplanken överlappar varandra). Ett annat kännetecken för en kogg är att tvärbjälkarna skjuter ut genom skrovsidorna. (källa)
  4. Moderna fraktfartyg tar in barlast i form av vatten i tankar då de går olastade. Barlasttankarna har invändiga tvärgående och längsgående skott för att förhindra att vattenmängden sätts i rörelse. Segelfartygen tog ombord sand eller sten som tjänade som riggens motvikt när man seglade på lätten, alltså utan tillräckligt tung last, i allmänhet högst en tredjedel av vad man kunnat ta som last. Moderna segelbåtar byggs vanligen med en tung köl och behöver då inte barlast. Användande av barlast, oftast sten, är känt från långt tillbaka. Även större roddskepp var beroende av barlast för att inte kantra. (källa)
  5. Ankaret bör ej kantra (och därför lossna) när dragkraftens riktning ändras. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.