Kantspelare Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder kantspelare, varianter, uttal och böjningar av kantspelare

Kantspelare synonym, annat ord för kantspelare, vad betyder kantspelare, förklaring, uttal och böjningar av kantspelare.

Vad betyder och hur uttalas kantspelare

Kantspelare uttalas kant|spel|are och är ett substantiv.

Kantspelare betyder:

Ordformer av kantspelare

Singular

kantspelare
obestämd grundform
kantspelares
obestämd genitiv
kantspelaren
bestämd grundform
kantspelarens
bestämd genitiv

Plural

kantspelare
obestämd grundform
kantspelares
obestämd genitiv
kantspelarna
bestämd grundform
kantspelarnas
bestämd genitiv

Kantspelare är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet kantspelare

  1. Ytterbackarnas huvudsakliga uppgift är att förhindra motståndarnas kantspelare att ta sig förbi egna försvarslinjen på kanterna och attackera egna målet eller skapa målchanser i form av passningar, så kallade inlägg, mot egna målet. I modern fotboll har ytterbackarna även givits ett allt större offensivt ansvar. De skall ge laget bredd i anfallsspelet och själva kunna ta sig förbi motståndarnas försvarare på kanterna för att slå inlägg mot motståndarnas mål. (wikipedia.org)
  2. Japanare är ett tekniskt konstnummer i handboll och beachhandboll. Det utförs genom att en spelare passar över en motståndare till en medspelare som fångar bollen i luften och sen skjuter. Oftast kommer passningen från en niometersspelare till en kantspelare. Tricket har uppfunnits av tyske handbollsspelaren Bernhard Kempa och kallas i Tyskland för "Kempa-Trick". (wikipedia.org)
  3. Kantspelare är i handboll de två spelare som befinner sig längst ut mot sidlinjen på vardera sida av planen. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.