kedjespelarnas

Kedjespelare är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet kedjespelare

1. Gustafsson debuterade som fotbollsspelare i IFK Köpings A-lag redan som femtonåring och han blev med tiden en stor målgörare. I en distriktsmästerskapsmatch mot Sala ledde Köping efter första halvlek med 4 mål och alla kedjespelare hade gjort mål, utom Gustafsson. Det blev tråkningar och gliringar i pausen varpå Gustafsson svarade med att göra tio mål i andra halvlek. Ett annat exempel är IFK Köpings seger 1906 med 17-0 i DM-fotboll mot Arboga, då han skrev in sig som alla tiders skyttekung med 12 egna mål, jämnt fördelade på halvlekarna. (källa)
  2. Sveriges trupp: Målvakter: Rune "Gummi" Nilsson och Ingolf Segercrantz. Försvarare: Stig Lennart Olsson, Lars-Axel Johansson, Jerker Tellander, Hans Olsson, Lennart Lorenzson, Olle Althin och Bo Karnehammar. Kedjespelare: Kjell Jarlenius, Uno Danielsson, Kjell Jönsson, Göran Heider, Björn Gullström, Stig Nilsson och Leif Andersson. Lagledare: Curt Wadmark. (källa)
  3. "Raggen" påbörjade sin karriär i Fritsla IF, och gick inför säsongen 1937-38 över till IF Elfsborg. Att ta en ordinarie plats var dock lättare sagt än gjort, då samtliga "kedjespelare" just då spelade i landslaget. Men när en av dem blev skadad tog han chansen. Även landslagsplatsen var ledig, och i de två matcher Lennartsson fick göra där, gjorde han mål i båda. Efter sin första landskamp fick han dock återvända till reservlaget, men blev återigen uttagen till landskamp där han målade igen. Nu ville IF Elfsborg ge honom en "riktig" plats i A-laget, men "Raggen" tackade nej med motiveringen att han inte tänkte spela mer den säsongen. Ragnar ligger topp-tio när det gäller högst målsnitt i allsvenskan för IF Elfsborg genom tiderna. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.