Kilobyte Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder kilobyte, varianter, uttal och böjningar av kilobyte

Kilobyte synonym, annat ord för kilobyte, vad betyder kilobyte, förklaring, uttal och böjningar av kilobyte.

Vad betyder och hur uttalas kilobyte

Kilobyte uttalas kilo|byte [-baj´t] och är ett substantiv; plural kilobyte.

Kilobyte betyder:

Ordformer av kilobyte

Singular

kilobyte
obestämd grundform
kilobytes
obestämd genitiv

Plural

kilobyte
obestämd grundform
kilobytes
obestämd genitiv

Kilobyte är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Kilobyte på Engelska

  • kilobyte, KB - the document comprises 25 kilobytes

Hur används ordet kilobyte

  1. I sammansättningar med informationsmängdsenheten byte kan prefixen i den övre halvan av ovanstående tabell ha en avvikande betydelse. Det gäller enheterna kilobyte, megabyte, gigabyte, terabyte, petabyte, exabyte, zettabyte och yottabyte. (källa)
  2. En hemdator i början av 1980-talet hade i allmänhet några kilobyte ledigt minne för användarprogram (ZX80 hade 1 KB, ABC 80 16 KB arbetsminne), med möjlighet att expandera till några tiotal kilobyte, och en kassettbandspelare eller en diskettstation (den senare eventuellt ett dyrt tillval) som sekundärminne. Många modeller använde en TV som skärm. Många hemdatorer kunde kopplas till skrivare och modem. I datorns ROM fanns i allmänhet en BASIC-tolk. Många av datorerna hade plats för en insticksmodul för utvidgningar eller programvara. Tangentbordet var integrerat i datorlådan. (källa)
  3. I praktiken är primärminnet vanligen flyktigt: dess innehåll försvinner då datorn stängs av. Den andra huvudsakliga typen av skrivbart datorminne är mer permanent och kallas därför lagringsminne (historiskt sekundärminne eller ibland externminne), efter sin användning. Minneskapacitet mäts normalt i bytes tillsammans med binärprefix med basen 2 (kibibyte, mibibyte, gibibyte), trots att man historiskt använt namnet på motsvarande SI-prefix (kilobyte, megabyte, gigabyte). (källa)
  4. Kilobyte (kB) är en informationsenhet samt en multipel av byte. Namnet kommer av SI-prefixet kilo (k), för tusen, och byte (B). Ordet kan också stå för enheten Kibibyte (KiB, tidigare KB), som är lämpligare i samband med datorminnen. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.