Kirgizisk Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder kirgizisk, varianter, uttal och böjningar av kirgizisk

Kirgizisk synonym, annat ord för kirgizisk, vad betyder kirgizisk, förklaring, uttal och böjningar av kirgizisk.

Vad betyder och hur uttalas kirgizisk

Kirgizisk uttalas kirgiz|isk [-i´si-] och är ett adjektiv -t -a.

Ordformer av kirgizisk

Böjning (i positiv) kirgizisk en ~ + subst. kirgiziskt ett ~ + subst. kirgiziska den/det/de ~ + subst. kirgiziske den ~ + mask. subst.

Kirgizisk är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Hur används ordet kirgizisk

  1. Bisjkek (kirgiziska: Бишкек eller Bişkek, uttalas ), tidigare Frunze, är huvudstaden i Kirgizistan med 821 915 invånare enligt den senaste folkräkningen år 2009, och uppskattningsvis 1 039 072 invånare år 2020. Den ligger i floden Tjus dalgång på cirka 800 meters höjd vid foten av de 4 800 meter höga Kirgizbergen (Alatau), en del av Tian Shan, i norra delen av landet nära gränsen mot Kazakstan. Staden utgör administrativt ett stadsdistrikt (sjaar) på provinsnivå, med en areal på 127,3 km², omgivet av provinsen Tjüj (kirgizisk namnform av Tju, som i floden). Bisjkek var administrativt centrum i Tjüj innan detta flyttades till Tokmak. (källa)
  2. Byn Barak med 627 invånare är en kirgizisk enklav i Ferganadalen omgiven av uzbekiskt territorium, belägen mellan städerna Margilan och Fergana. (Se även .). (källa)
  3. Kirgiziska ligan är den högsta divisionen av fotboll för herrar i Kirgizistan. Den anordnas årligen av Kirgizistans fotbollsfederation sedan år 1992. Kirgiziska andraligan är den näst högsta divisionen i kirgizisk fotboll. (källa)
  4. Arsen Gitinov, född den 1 juni 1977, är en rysk-kirgizisk brottare som tog OS-silver i lättviktsbrottning i fristilsklassen 2000 i Sydney. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.