Klor Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder klor, varianter, uttal och böjningar av klor

Klor synonym, annat ord för klor, vad betyder klor, förklaring, uttal och böjningar av klor.

Vad betyder och hur uttalas klor

Klor uttalas klor [-å´r] och är ett substantiv -et el. -en.

Klor betyder:

Ordformer av klor

Singular

klor
obestämd grundform
klors
obestämd genitiv
kloret
bestämd grundform
klorets
bestämd genitiv

Alternativa böjningsformer singular

klor
obestämd grundform
klors
obestämd genitiv
kloren
bestämd grundform
klorens
bestämd genitiv

Klor är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Klor på Engelska

  • chlorine

Hur används ordet klor

  1. 8. "Homeland". Terroristdrama från 2011. CIA-agenten Carrie Mathison kämpar mot terrororganisationer hemma och utomlands, samtidigt som hon försöker hålla sin bipolära diagnos i schack. I första säsongen lyckas man få en amerikansk krigsfånge fri ur al Qaidas klor. Han hyllas som hjälte, men Carrie misstänker att han bytt sida. Sex säsonger av åtta på Netflix. 8, 4 i betyg på IMDB. (källa)
  2. Fram till 1700-talet hade gaffeln oftast två klor, under 1700-talet blev treklogaffeln modern, och senare blev gaffeln med fyra klor vanlig. Tvåklogafflar levde dock kvar hos allmogen ännu vid mitten av 1800-talet. (källa)
  3. Geckoödlor (Gekkonidae) är en familj av ödlor som oftast är nattaktiva, och därför har stora ögon. Det förekommer emellertid så kallade daggeckos, företrädesvis inom släktet Phelsuma. De utmärks också av sin goda klätterförmåga, vilken möjliggörs av deras speciella fötter. De klättrar ofta till och med på vertikala glasrutor i terrarier. Det finns dock några arter inom familjen som har vanliga klor på fötterna. En sådan art är leopardgeckon som lever i Afghanistan. De flesta arter lever i fuktig skog. (källa)
  4. Geparden har långa, tunna ben och en smal kropp. Trampdynorna är tjocka och täckta med fjälliknande hud. Huvudet är litet och runt och svansen är lång. Pälsen har en gulfärgad ton och är prickig i svart. Geparden kännetecknas av att den har "tårränder", det vill säga en mörk rand under ögat och regelbundna fläckar. Den mörka randen under och runt ögat är fördelaktig då den dämpar effekten av solljus så att geparden inte blir bländad då den främst jagar under dagen. Geparden är ett av få kattdjur som inte kan dra in sina klor fullständigt, på grund av det används de inte för att fälla bytet. Klorna hjälper geparden att få ett bättre grepp i marken när den springer. Geparden har en klo högre upp på benet som är längre och vassare så den kan hålla kvar bytesdjuret. (källa)
  5. De kännetecknas genom mycket långsträckt kropp, en naken, längsgående strimma på fotsulorna, femtåiga fram- och bakfötter med indragbara klor, lång svans och medelstora öron. (källa)
  6. Högaffel (vilka kan ha olika många klor beroende på avsedd tillämpning). (källa)
  7. Klohacka. En hacka med ett flertal klor för luckring av jorden. (källa)
  8. Halogenerna är en grupp grundämnen i periodiska systemets grupp 17. De är giftiga i grundämnesform. De är bland de mest reaktiva grundämnena på hela det periodiska systemet och bildar gärna negativa joner. Halogenerna är fluor, klor, brom, jod och astat. (källa)
  9. Havskräfta, kejsarhummer, (Nephrops norvegicus), är en nära släkting till vanlig hummer men är betydligt mindre och slankare med långa smala klor. Till skillnad från sin större släkting lever den på mjuka bottnar av lera och sand från Island och Nordkap till Marocko och går in i Medelhavet samt Skagerack och Kattegatt, vanligen på 30–40 meters djup men finns på djup ner till 400 meter. Den används på kräftskivor i stället för sötvattenkräftor, framförallt på västkusten. Havskräftan har en mildare smak jämfört med diverse andra mindre kräftor. Den fiskas ibland via burfiske. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.