Klubbdräkt Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder klubbdräkt, varianter, uttal och böjningar av klubbdräkt

Klubbdräkt synonym, annat ord för klubbdräkt, vad betyder klubbdräkt, förklaring, uttal och böjningar av klubbdräkt.

Vad betyder och hur uttalas klubbdräkt

Klubbdräkt uttalas klubb|dräkt och är ett substantiv.

Ordformer av klubbdräkt

Singular

klubbdräkt
obestämd grundform
klubbdräkts
obestämd genitiv
klubbdräkten
bestämd grundform
klubbdräktens
bestämd genitiv

Plural

klubbdräkter
obestämd grundform
klubbdräkters
obestämd genitiv
klubbdräkterna
bestämd grundform
klubbdräkternas
bestämd genitiv

Klubbdräkt är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet klubbdräkt

  1. Lagets hemmaarena heter Påskbergsvallen, klubbdräkten är grön/svart-randig tröja, svarta byxor och svarta strumpor. (källa)
  2. Skellefteå AIK Hockeys matchdräkter har alltid varit svarta och gula, inspirerade av AIK. Lönnlövet som ramar in klubbmärket kom till under 1950-talet som en hyllning till ishockeyns stora land Kanada. De svartgula ränderna på tröjärmarna (tigerränderna) som kommit och gått på klubbdräkten är inspirerade från Nottingham Panthers från England. (källa)
  3. Klubbdräkten är svartvitrandig tröja och svarta byxor. (källa)
  4. På hösten 1904 ändrades namnet till Idrottsföreningen Kamraterna Göteborg genom en sammanslagning med Annedals Sportklubb. Femtio personer betalade medlemsavgift, och den blåvitrandiga klubbdräkten kom först 1910, innan dess användes vita tröjor och blå byxor. Första lagkaptenen var John Säwström, och den första reguljära fotbollsmatchen spelades mot IK Vikingen som IFK förlorade med 1–2. IFK startade i SM första gången 1907, och i första matchen förlorade de mot Örgryte IS med 0–8. I Sveriges första fotbollslandskamp, mot Norge 1908, deltog tre spelare från IFK, Ove Eriksson, Nils Andersson och Erik Börjesson. (källa)
  5. När den första årgången av det spanska nationella ligamästerskapet för damer skulle spelas bytte Penya Femenina Barcelonista namn till Club Femení Barcelona, efter att FC Barcelona valt att införliva föreningen i klubbens organisation. Trots att laget nu spelade i den officiella klubbdräkten och finansierades uteslutande av FC Barcelona, skulle det dröja till 2002 innan damfotboll fick officiell status i klubben. 2015 övergick klubben till professionell status, med avlönade spelare. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.