Kolin Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder kolin, varianter, uttal och böjningar av kolin

Kolin synonym, annat ord för kolin, vad betyder kolin, förklaring, uttal och böjningar av kolin.

Vad betyder och hur uttalas kolin

Kolin uttalas kol|in [-i´n] och är ett substantiv -et.

Kolin betyder:

Ordformer av kolin

Singular

kolin
obestämd grundform
kolins
obestämd genitiv
kolinet
bestämd grundform
kolinets
bestämd genitiv

Kolin är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet kolin

  1. Kolin är ett ämne som finns i många växter samt i ägg, fisk och kött. Det förbättrar gallblåsans, binjurarnas, könskörtlarnas och hjärtats funktion, samt minnet. Det hjälper också framställning av lecitin i levern. Kolinbrist leder till grå starr, brustna blodkärl i ögonen och dåligt minne.
  2. Forskning har också visat att personer som får i sig mycket kolin och aminosyran betain via kosten har ett lägre antal markörer för allvarliga inflammationer. När forskarna hade justerat datan efter olika sociodemografiska faktorer och livsstilsfaktorer, blev dessa fynd signifikanta. Ett högre intag av kolin och betain visade sig ha en koppling till lägre koncentrationer av alla de inflammatoriska markörer som forskarna undersökte i studien. Tillhör den så kallade B-vitamingruppen trots att det ej är ett egentligt vitamin.
  3. Kolin - Livsmedelssäkerhetsverket Evira.
  4. Kolin - Alternativ Medicin. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.