Kommentar Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder kommentar, varianter, uttal och böjningar av kommentar

Kommentar synonym, annat ord för kommentar, vad betyder kommentar, förklaring, uttal och böjningar av kommentar.

Synonymer till kommentar

Andra språk

Kommentar på Engelska

  • commentary - news commentary

Hur används ordet kommentar

  1. När den siste mannen i en adelsätt dött, kallas den utslocknad. "När den sista medlemmen dör stryks ätten i adelskalendern och i förteckningen över samtliga ätter i registret tar man bort markeringen som tyder på att ätten har levande medlemmar och skriver ett kors + samt årtalet när den dog ut på svärdssidan och något mera sker inte." (Riddarhusets kommentar) (wikipedia.org)
  2. I Aftonbladet skrev Anders Flodman att den "temligen konseqventa teckning, hvilken der lemnas, af en personlighet, som är sig sjelf nog... icke saknar iakttagelseförmåga och en viss talang i framställningen". Lite senare i sin recension skrev han att det i framtiden kan komma på tal att författaren "så småningom åstadkomma något av verkligt värde i den novellistiska genren". Leffler var mycket stolt över Flodmans positiva kommentar eftersom han under skoltiden varit hennes svensklärare. (wikipedia.org)
  3. En annan inflytelserik och viktig kabbalist var rabbin Yehuda Ashlag 1884-1954, även känd som Baal HaSulam ("stegens ägare"), en titel han fick efter att ha färdigställt ett av sina mästerverk, Sulamkommentaren. Ashlag utvecklade en studiemetod som var lämplig för nutida människor. Han är även känd för sitt andra mästerverk, Talmud Eser Sefirot ("Studie av de tio Sefirot"), en kommentar på alla Aris skrifter. Vissa anser att detta verk är hela den kabbalistiska lärans kärna. Ashlags mål att studera kabbala på ett förståeligt och lättillgängligt sätt för de intresserade. Det finns numera flera organisationer som förespråkar hans idéer. (wikipedia.org)
  4. Kommentar (tidskrift) – en svensk papperstidning 1968-1997 (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast: