Koncernbildning Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder koncernbildning, varianter, uttal och böjningar av koncernbildning

Koncernbildning synonym, annat ord för koncernbildning, vad betyder koncernbildning, förklaring, uttal och böjningar av koncernbildning.

Vad betyder och hur uttalas koncernbildning

Koncernbildning uttalas kon|cern|bild|ning och är ett substantiv.

Ordformer av koncernbildning

Singular

koncernbildning
obestämd grundform
koncernbildnings
obestämd genitiv
koncernbildningen
bestämd grundform
koncernbildningens
bestämd genitiv

Plural

koncernbildningar
obestämd grundform
koncernbildningars
obestämd genitiv
koncernbildningarna
bestämd grundform
koncernbildningarnas
bestämd genitiv

Koncernbildning är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet koncernbildning

  1. Persson Invest har sina rötter i en agentur för Volvos person- och lastbilar och i Östersund, som 1932 övertogs av Sven O. Persson och hans bror Gustaf Persson. Deras företag Bilbolaget Östersund AB expanderade med andra Volvo-agenturer i Norrland. Under andra världskriget drev Sven O Persson vedhandel på uppdrag av Statens bränslekommission. Efter uppdelning av bilförsäljningsföretaget mellan bröderna Persson 1955 växte Sven O. Persson företagsengagemang med nya verksamheter i andra bolag, vilket 1968 ledde till bildandet av holdingbolaget Persson Invest AB och en koncernbildning. I samband med detta fördelades 80 procent av Sven O. Perssons ägande mellan hans fem barn. (källa)
  2. När VLT-bolaget slogs ihop med Nerikes Allehanda för att bilda den nya koncernen Liberala Tidningar/Promedia exkluderades TTELA från denna koncernbildning och blev istället en del av Stampen-kontrollerade Mediabolaget i Västsverige, där även Bohusläningen, Hallands Nyheter, Hallandsposten och Strömstads Tidning ingick. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.