Konkludera Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder konkludera, varianter, uttal och böjningar av konkludera

Konkludera synonym, annat ord för konkludera, vad betyder konkludera, förklaring, uttal och böjningar av konkludera.

Synonym till konkludera

Vad betyder och hur uttalas konkludera

Konkludera uttalas kon|klud|era och är ett verb -de.

Konkludera betyder:

Ordformer av konkludera

Aktiv

konkludera
infinitiv
konkluderar
presens
konkluderade
preteritum
konkluderat
supinum
konkluderande
presens particip
konkludera
imperativ

Passiv

konkluderas
infinitiv
konkluderas
presens
konkluderades
preteritum
konkluderats
supinum

Perfekt particip

konkluderad en
~ + subst.
konkluderat ett
~ + subst.
konkluderade den/det/de
~ + subst.

Konkludera är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Hur används ordet konkludera

  1. De älskandes kyss har enligt 1800-tals antropologen Cesare Lombroso sitt ursprung i och utvecklats från den moderliga kyssen. Crawley stödjer denna syn då han noterar att det japanska samhället inte kysstes förutom från modern till sina små barn. Att kyssas var dock vanligt förekommande bland greker och romare, som när föräldrar kysste sina barn eller när förälskade eller gifta kysstes. Kyssen i en västerländsk kontext var även använd i flertalet religiösa och ceremoniella akter, där kyssen hade ett sakramentalt värde. Crawley konkluderar att även då kyssande bland vissa tidigare civilisationer verkar ha förekommit så har kyssen haft sin största utveckling i västvärldens kultur. (källa)
  2. Quine går också till rätta med uppfattningen att problemet analytiskt-syntetiskt går att undvika bara man håller sig till ett exakt artificiellt språk med explicita semantiska regler. Säger man att något är "analytiskt sant enligt en semantisk regel" så måste man åter veta vad "analytiskt" innebär. Om man då för att undvika detta bara säger "sant enligt en semantisk regel", så finns det inget sätt på vilket man kan skilja ut just denna semantiska regel från alla de andra. Räknar man som en semantisk regel varje sant påstående som säger att påståenden tillhörande en viss klass är sanna, så skulle ju alla sanningar vara "analytiska" i betydelsen "sann enligt en semantisk regel". Semantiska regler för vilka påståenden som är analytiska är alltså intressanta endast i den mån vi redan förstår analyticitetsbegreppet. Att det överhuvudtaget finns en gräns mellan analytiskt och syntetiskt är, konkluderar Quine, "en icke-empirisk dogm för empiristerna, en metafysisk trosartikel". (källa)
  3. En livsmedelsskandal under spansk-amerikanska kriget föranledde en förfrågan till Sinclair från ansvarige utgivaren till den socialistiska veckotidningen Appeal to Reason om att skriva en roman om de osanitära och omänskliga arbetsförhållandena för lager- och packningsarbetare inom köttindustrin. Sinclair tillbringade sex veckor i Chicago för att undersöka ämnet vidare. Resultatet blev Vildmarken (The Jungle), ett verk vilket publicerades som bok samt följetong i Appeal to Reason, och som blev föremål för ett mycket stort intresse hos allmänheten. President Theodore Roosevelt, som själv läste följetongen, svarade på den upprördhet den väckt med att initiera en statlig utredning om förhållandena inom branschen, vilken kom att bekräfta Sinclairs uppgifter. Roosevelt införde speciella lagar om kötthantering inom livsmedelsindustrin för att höja kvaliteten på köttet i butikernas kyldiskar. Detta ledde till att många småbrukare och mindre slakterier slogs ut i konkurrensen med de större företagen. Det var inte det resultat Sinclair hoppats på, han ville få igenom garantier om arbetsskyddsliga åtgärder inom branschen och rätt för arbetarna att organisera sig: "Jag sökte sikta på allmänhetens hjärta, men träffade den i magen" konkluderade han när han kommenterade följderna av sitt verk. (källa)
  4. I en studie gavs 5-100 mikrogram LSD per oralt under 3-6 dagar. Efter 2-3 dagar var fullständig tolerans uppnådd. När tolerans var uppnådd gavs istället placebo under 3 dagar, varefter de typiska effekterna kunde återfås om LSD gavs efter dessa tre dagar av placebo. Människan blir således snabbt tolerant för LSD, men toleransen avtar likväl snabbt. En annan studie, utförd 1955, konkluderade att det behövdes 5 dagar mellan två administrationstillfällen för att samma effekt skulle uppnås. Om LSD administrerades varje dag under 5 dagar, med en startdos på 100 µg som höjdes med 100 µg per dag, visades minskad effekt dag 2, och från dag 3 observerades praktiskt taget inga effekter överhuvudtaget. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.