Konspirationsteori Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder konspirationsteori, varianter, uttal och böjningar av konspirationsteori

Konspirationsteori synonym, annat ord för konspirationsteori, vad betyder konspirationsteori, förklaring, uttal och böjningar av konspirationsteori.

Vad betyder och hur uttalas konspirationsteori

Konspirationsteori uttalas kon|spir|at|ions|teori och är ett substantiv.

Ordformer av konspirationsteori

Singular

konspirationsteori
obestämd grundform
konspirationsteoris
obestämd genitiv
konspirationsteorin
bestämd grundform
konspirationsteorins
bestämd genitiv

Plural

konspirationsteorier
obestämd grundform
konspirationsteoriers
obestämd genitiv
konspirationsteorierna
bestämd grundform
konspirationsteoriernas
bestämd genitiv

Konspirationsteori är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet konspirationsteori

  1. Det finns inga egentliga bevis för att hjärntvätt fungerar, USA försökte själva utveckla ett hjärntvättningsprogram med Project MKUltra under nästan tjugo år utan att lyckas. I efterhand har man konstaterat att de förment hjärntvättade amerikanska krigsfångarna efter frisläppandet tog tillbaka sina bekännelser och att dessa uttalande med all säkerhet tvingades fram genom de vidriga förhållanden de utsattes för i lägren. Som konspirationsteori har hjärntvättande dock levt vidare i många sammanhang, till exempel i spelfilmen The Manchurian Candidate. (wikipedia.org)
  2. En konspirationsteori (av latinets conspirare som betyder "andas tillsammans") är en hypotes eller teori om en komplott, sammansvärjning eller konspiration. Ofta används termen i nedsättande bemärkelse men kan även syfta på sakliga hypoteser kring faktiska sammansvärjningar. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.