Kontor Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder kontor, varianter, uttal och böjningar av kontor

Kontor synonym, annat ord för kontor, vad betyder kontor, förklaring, uttal och böjningar av kontor.

Synonymer till kontor

Vad betyder och hur uttalas kontor

Kontor uttalas kont|or [-o´r] och är ett substantiv -et; pl. kontor.

Ordformer av kontor

Singular

kontor
obestämd grundform
kontors
obestämd genitiv
kontoret
bestämd grundform
kontorets
bestämd genitiv

Plural

kontor
obestämd grundform
kontors
obestämd genitiv
kontoren
bestämd grundform
kontorens
bestämd genitiv

Kontor är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Kontor på Engelska

 • office - post office, office work, work in an office

Hur används ordet kontor

 1. Han är regeringens officiella talesperson och en av mycket få i kretsen kring Orbán som ställer upp på intervjuer. Han har just intervjuats av brittiska BBC innan Expressen träffar honom på hans kontor, precis runt hörnet från det väldiga, ungerska parlamentet vid Donau i centrala Budapest. (källa)
 2. Just nu kan jag inte kommentera. Vi måste titta på det här mera och diskutera vidare, säger Knut Hawby på Trafikverkets kontor i Eskilstuna. (källa)
 3. En advokatbyrå är en advokatrörelse som en eller flera advokater bedriver gemensamt. Med advokatbyrå kan också avses det kontor därörelsen bedrivs. Advokatbyrå finns i de länder med advokatsystem, oftast kopplat till ett rättssystem av kontinentaleuropeisk typ. (källa)
 4. Grin hade sitt huvudkontor i Stockholm och expanderade under 2007 med två nya kontor, ett i Barcelona och ett i Göteborg. Under 2009 tvingades de nya kontoren stängas på grund av ekonomiska bekymmer – följt av en konkursansökan den 12 augusti 2009. (källa)
 5. Personen får inte arbeta för en dansk arbetsgivare eller någon annan arbetsgivare som har ett fast driftställe (kontor, verkstad eller liknande) i Danmark som belastas av personens lön. (källa)
 6. Diskussioner om rätt till immateriell egendom började i slutet på 1800-talet, då några tilltänkta utställare på Världsutställningen i Wien 1873 vägrade att delta, därför att de var rädda för idéstöld. Diskussionerna ledde fram till Bernkonventionen 1886 angående skydd av litterära och konstnärliga verk. För förvaltningen av konventionen upprättades ett mindre kontor i Bern. (källa)
 7. Det är även vanligt att inbrottslarmscentraler används tillsammans med kortläsare och överfallslarm och till viss del även brandvarning eller s.k utrymningslarm. Detta är en mindre investering än ett riktigt brandlarm och används ibland på kontor och i mindre utsträckning även i bostäder, där man inte har krav på ett fullständigt och godkänt brandlarm. Ett inbrottslarm kan även användas som driftslarm och lösa ut om temperaturen i till exempel en frys skulle sjunka under ett visst värde och det finns risk för att driftsavbrott föreligger. Tekniken bakom inbrottslarm förfinas hela tiden och användningsområdena växer, den tiden då ett inbrottslarm endast kunde detektera inbrott är sedan länge förbi. (källa)
 8. Anslagstavla kallas en fyrkantig tavla som används för att sätta upp meddelanden och anslag. Anslagstavlor förekommer både i hemmet och på många offentliga platser, exempelvis i livsmedelsaffärer, skolor, föreningslokaler, utomhus, och inte minst på kontor och i arbetsrum. En offentlig anslagstavla används för att sprida information och eventuellt annonser, medan en privat kan innehålla allt ifrån information och minneslappar till fotografier, pins, tidningsurklipp och almanacka. Anslagstavlor tillverkas ofta av kork eller filt för att man enkelt ska kunna byta ut anslag. Själva anslagen kan fästas med antingen häftstift, knappnålar, häftklammer eller tejp beroende på anslagstavlans tillverkningsmaterial. Det finns även digitala anslagstavlor på exempelvis offentliga webbplatser som fyller samma funktion. (källa)
 9. Riksdagens ombudsmän har sitt kontor i fastigheten Kungliga Trädgården 3 vid Kungsträdgården i Stockholm. (källa)
 10. Fram till 1695 hade Kammarkollegium dömande makt i till exempel mål om kronoparker. Ur Kammarkollegium bildades 1695 Kammarrevisionen (från 1799 under namnet Kammarrätten) för de dömande frågorna och revisionen. På 1770-talet räknade verket sålunda, utom 2 kanslier, fiskals- och refendariekontor, två avräknings- och tre provinskontor, tull- och licenskontor, byteskontor, köpegods-, reduktions- och donationskontor samt kammararkiv och frälseundersökningskontor, lantmäterikontor, slottsmagasin och chartae sigillatae-kontor. Men som enbart centrum för vården om rikets drätsel, näringar och fasta egendom arbetade verket blott till 1630-talet. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.