Kontrollmöjlighet Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder kontrollmöjlighet, varianter, uttal och böjningar av kontrollmöjlighet

Kontrollmöjlighet synonym, annat ord för kontrollmöjlighet, vad betyder kontrollmöjlighet, förklaring, uttal och böjningar av kontrollmöjlighet.

Vad betyder och hur uttalas kontrollmöjlighet

Kontrollmöjlighet uttalas kont|roll|möj|lig|het och är ett substantiv.

Ordformer av kontrollmöjlighet

Singular

kontrollmöjlighet
obestämd grundform
kontrollmöjlighets
obestämd genitiv
kontrollmöjligheten
bestämd grundform
kontrollmöjlighetens
bestämd genitiv

Plural

kontrollmöjligheter
obestämd grundform
kontrollmöjligheters
obestämd genitiv
kontrollmöjligheterna
bestämd grundform
kontrollmöjligheternas
bestämd genitiv

Kontrollmöjlighet är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet kontrollmöjlighet

  1. När det kommer till kontrollmöjligheter till faktiska plantor så är det jordbearbetning som ogräshackning/harvning, stubbearbetning, handplockning och som sista utväg kemisk bekämpning som gäller. (källa)
  2. Med en stor utbildad befolkning av färgade som sedan länge hade samexisterat och samarbetat med den vita befolkningen, var rasattityderna utpräglat liberala för att vara i amerikanska Södern. Många i staden protesterade mot delstatsregeringens försökt att införa strikt rassegregation, och försökte ändra på detta genom ett juridiskt testfall. Detta fall prövades av Högsta domstolen 1896. Resultatet blev en seger för segregationslagarna, och dessa upprätthölls därefter mer än ett halvt sekel. 1897 öppnades Storyville, ett område för prostitution, underhållning och spel. Myndigheterna var inledningsvis positiva eftersom det ansågs ge bättre kontrollmöjligheter om denna typ av aktiviteter koncentrerades till ett litet och väl avgränsat område. Storyville blev snabbt en turistattraktion. Området existerade i 20 år innan det stängdes på order av den amerikanska staten. (källa)
  3. Ekonomisk brottslighet är särskilt vanligt i restaurang-, frisör- och byggbranschen. För att förbättra kontrollmöjligheterna när det gäller svartarbete infördes år 2006 lagen (2006:575) om särskild skattekontroll i vissa branscher, enligt vilken Skatteverket har rätt att kontrollera personalliggare hos restauranger och frisörer. Från år 2010 krävs certifierade kassaregister hos alla företag som tar emot kontant betalning, enligt lagen 2007:592 om kassaregister m.m. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.